Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zmiana kierownicy na multifunkcyjna

devon00
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie orientujecie sie czy jest mozliwosc przekladki kierownicy ze zwyklej na multi?

Chodzi mi dokladnie o ten model http://allegro.pl/kierownica-skora-skorzana-primera-p12-almera-n16-i3145546350.html

Da rade podlaczyc sterowanie pod radyjko bez problemu?

Ktos dokonywal takiego zabiegu

Witam, to jest kierownica od modelu przed liftem, sterowanie po prawej stronie chyba jest do tempomatu, do radia musisz szukac ze sterowaniem z lewej strony!! Tak mi się wydaje że tak miałem u siebie ale pamięć zawodna więc dobrze sprawdź.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Kwestia jaką ty miałeś kierownicę.

Jeśli gołą to musisz jeszcze zaszczepić taśmę pod kierownice przenosząca sygnały do komputera.

Podłączyć się pod komputer aby zaktualizować nowe funkcje w systemie auta.

Gość santakruz

to ja się podepne... jest jakakolwiek szansa zeby do p10 pasowala ta kierownica? http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=690031f89cc115bc ? tutaj tez widac jakies sterowanie ale na tym mi kompletnie nie zalezy, najchetniej sie go pozbede. Sama kierownica bardzo mi sie podoba... Daloby rade zrobic przekladke? 

Edytowane przez santakruz

jesli trzpien i liczba zebow sie zgadza i tasma od poduszki jest taka sama to powinna podejsc....w kazdym aucie da sie zmienic kierownice na inna kwestia dopasowania

Gość santakruz

poduszek w swojej p10 nie mialem chyba od nowosci, raczej nie ma szansy na to zeby ja podlaczyc zeby dziala bez wielkich nakladow pracy i finansow. Dobrze kombinuje? chodzi mi o samą kiere, po prostu moja seryjna jest obrzydliwa http://allegro.pl/kierownica-nissan-primera-p10-bardzo-ladna-czarna-i3166110851.html i tak myslalem zeby toche lepiej to wygladalo chcialem wstawic tą do ktorej link podalem wyzej... ma to rece i nogi? czyli powinienem zapytac sprzedajacego o te zeby?

z kolumny kierowniczej wychodzi trzpien na ktory wchodzi kierownica...sa na nim takie zabki na ktore naklada sie kierownice zeby dobrze trzymala sie na kolumnie kierowniczej...te zabki sa bardzo gesto umiejscowione na tym trzpieniu...ilosc zebow i srednica trzpienia by cie interesowala...musial bys zdjac kierownice u siebie i zobaczyc i jak to wyglada...kolejnie poprosic sprzedajacego o srednice i ilosc zebow...jesli wszystko bedzie tak samo to bedzie pasowalo....troche zamieszalem ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi :)

Edytowane przez devon00

Gość santakruz

nie no... wiem o co chodzi. Mialem nadzieje ze jednak pojawil sie ktos, kto mial podobnie poroniony pomysl co ja i bede mogl kupowac w ciemno. Ciekawe czy sprzedawcy w ogole bedzie sie chcialo to liczyc. ;D

popros o srednice bedzie prosciej jesli ona bedzie taka sama w tedy mozesz go poprosic o ilosc zebow

nie no... wiem o co chodzi. Mialem nadzieje ze jednak pojawil sie ktos, kto mial podobnie poroniony pomysl co ja i bede mogl kupowac w ciemno. Ciekawe czy sprzedawcy w ogole bedzie sie chcialo to liczyc. ;D

Ja - ale to były polskie produkcje aut i kierownic ;)

Tak jak piszą wyżej ważny jest wieloklin a reszta to kwestia gustu(kropelki i taśmy klejącej)

preston jesli koles sprzedaje kiere od auta ktorym sam jezdzil lub zajmuje sie sprzedaza czesci danej marki moze posiadac wiedze ile zebow posiada kiera...nie w jednym opisie aukcji spotykalem sie z wpisana iloscia...kwestia wiedzy lub checi sprzedajacego

Edytowane przez devon00

Gość santakruz

narazie wynikly niestety mechaniczne problemy, ktorymi musze sie zajac... tlumik zaczal sie zachowywac jak w abarth'cie, a caly samochod zaczal wyc od 60 km/h. Najbardziej slychac przy dodawaniu gazu, a przy wyzszej predkosci to juz nie jest tak odczuwalne. Mam nadzieje ze to nei skrzynia. Dzisiaj jade sie tym zajac, estetyka zeszla na drugi plan, ale na pewno do tego wroce :) szkoda tylko ze przegapilem tamta kiere bo ktos za 5 dych sprzedawal. 

• 3 lata później...

Witam Panowie orientujecie sie czy jest mozliwosc przekladki kierownicy ze zwyklej na multi?

Chodzi mi dokladnie o ten model http://allegro.pl/kierownica-skora-skorzana-primera-p12-almera-n16-i3145546350.html

Da rade podlaczyc sterowanie pod radyjko bez problemu?

Ktos dokonywal takiego zabiegu

Witam

Odgrzewam kotleta :). Mam Primerę P12 z 2002r z kierą bez sterowania radiem w kierownicy. Czy jest możliwość zamontowania oryginalnego pilota

post-43042-0-97513200-1491511926_thumb.jpg

Czy jest konieczność wymiany całej kierowcy z pilotem

post-43042-0-59024600-1491512098_thumb.jpg

I czy jest pociągnięta oryginalnie wiązka do podpięcia P&P.