DINO Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 to wklej dropsa, chodziło mi o ten dodatkowy skręcony drut, czyli to nowość w redku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Wytłumacz mi powód dla którego trzeba go wklejać ?? bo przyglądając się na budowę tego zaworu nie za bardzo rozumiem potrzeby wklejenia go. Przy okazji zauważyłeś różnice pomiędzy moim elementem do którego wklejasz dropsa a tym z Twojego zdjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 nie wklejaj, spoko jaka różnica?? bo ja nic nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Na pierwszym moim zdjęciu gdy jest całość zmontowana razem ze sprężyną widać że u mnie kwadratowa część jest po całej długości u Ciebie tylko kawałek a reszta jest podtoczona. Mój reduktor to Gold Turbo - dlatego patrzyłem na szczegóły Twojego i mojego pod kątem różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 myślę, ze nie ma to znaczenia, teraz GOLD-a puszczają bez EZ, czyli tam gdzie masz EZ teraz jest zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 i ja u siebie też mogłbym zaślepić miejsce po EZ i nic sie nie stanie ?? Po co on w ogóle tam był ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 EZ był w komplecie, jako zespolony, zamiast oddzielnego, ja mam środek wywalony i zewnętrzny EZ, możesz zaślepić nic się nie stanie, tylko pomiędzy bańkę a redka musisz wsadzić zewnętrzny EZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Czyli co mi to da ?? Zewnętrzny jest lepszym rozwiązaniem od tego zespolonego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 GOLD z EZ powinien byc montowany zaworem do góry, a nie zawsze da tak radę, do tego i tak musisz mieć FFC, czyli chyba lepiej poprowadzić oddzielny EZ z FFC, u mnie GOLD musi byc wężami do góry i dlatego tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 U mnie jest EZ do góry i FFC przed redkiem więc bez sensu przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jednak u mnie jest problem z tym EZ na reduktorze. Czasem wystarczy nawet na pracującym silniku przełączać pomiędzy PB i LPG i za którymś razem jak jest rozgrzany EZ słychać że nie chce się podnieś i auto przełącza się awaryjnie na lpg . - czy można go przesmarować jakoś w środku ( ja tylko go oczyściłem ) ??Zmienia mi się ciśnienie gazu w zależności od temperatury reduktora - czy to normalne ?? Ustawić mocno nagrzanym ?? Czy może jest to związane teraz ze względu na to że nowe membrany się jakoś układają ??I jeszcze jedno wciąż wyskakuje mi błąd za wysokiej temperatury gazu, dochodzi w programie do 90 stopni ( czujnik lekko odizolowałem ale leży wraz z wtryskami na pokrywie zaworów i się grzeje ) przerabiać to żeby tak sie nie grzało czy może tak być ? Kiedyś miałem to odizolowane tak jak na zdjęciu poniżej ale zdjąłem to wszystko bo wyglądało paskudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 postaw wtryski w pionie, bo jest miejsce i wtedy czujnik będzie odizolowany z EZ-ta wyjmij środek i zobacz czy dalej jest taki objaw, i wtedy sprawdzisz, czy to wina EZ czy niewklejonego "dropsa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Myślisz że taki byłby efekt z tym nie wklejonym dropsem - że ciśnienie LPG po przełączeniu jest 0,4 Bara i auto awaryjnie przełącza się na PB i dopiero po kilku próbach zaskakuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 hmmm, pytałeś, to podpowiadam co zrobić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Wyciągnąłem środek z EZ bo wczoraj juz calkiem dawał w d... I teraz jest wszystko OK. Jak dlugo moge tak jezdzic bez EZ , grozi cos reduktorowi? Ten srodek z EZ wyglada normalnie, czysty. Mozna go jakos przesmarowac? Czy to moze byc wina slabej cewki, bo na to wszystko wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 może być cewka albo jej zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimnul Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 A co z jazdą bez EZ? Uszkodze coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 jak ten na butli trzyma to nie, ale warto go złożyć, albo dać oddzielnego przed redkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi