kcroot Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Witam czy wymieniał ktoś z Was płyn od wspomagania? Można to zrobić w domu? Jaki płyn polecacie? Pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 dextron czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yauheni Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 co miesiac 100 gramm wymieniam czerwony dextron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ja co miesiąc może nie, ale raz na 6 miesięcy wymieniam 100 ml - leję taki z uszczelniaczem - producenta nie pamiętam. Ale zauważam że okresy między dolewkami sukcesywnie się wydłużają, więc coś tam chyba uszczelnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 zakuj wąż na nowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 a może być Dexron-II czy koniecznie III? i czy trzeba wymieniać cały płyn czy wystarczy dolać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 wlej nowy nie wiadomo ile juz masz ten stary i jakie sa jego wlasciwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 preston81 wymieniałeś już ten płyn? Wiesz jakie kroki trzeba wykonać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 będe szczery zleciłem to mechanikowi wraz z wymiana pompy wspomagania jesli chcesz wiedziec jaki dokladnie plyn mi wlali jutro napisze z pamieci chyba dextron c3 czerwony , sam nie wymienialem plynu pozniej juz nie mialem takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czy w primerze kierownica kręci się dość cięzko czy na "palec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_dutch Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) u mnie jest w wersji b ) czyli "na palec" Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez van_dutch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Czyli mam coś zjebane... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 nie nie masz nic zjebane moja 2003 to raczej palec bys sobie złamał chodzi ciezko nie to co vw itp , nawet do aso sie udałem ze wspomaganiem kiedys powiedzieli ze ten typ tak ma , no i powiem jeszcze tak jak bedziesz mial cos z pompą to zrob tak : wrzucasz luz i krecisz kierownica, po chwili dla porownania krecisz lecz zwiekszasz obroty silnika i w tym momencie krecisz kierownica jesli jest różnica tzn ze ci pompa nie domaga i wypada ja wymienic - pasuje od laguny 2 trzeba przelozyc tlyko rolke prowadzącą z uwagi na różniącą sie liczbę rowków i tyle w temacie koszt 150 zł (pompa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 preston81 wymieniałeś już ten płyn? Wiesz jakie kroki trzeba wykonać ? dextron ATF III odpal motor opór kierownicą w L/P wyssij płyn opór kierownicą w drugą stronę wyssij płyn i tak do suchego kierownica L/P wlej czysty płyn opór kierownicą w drugą stronę dolej płyn i tak do pełnego kierownicą L/P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi