Gość wojtekpn Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Witam, Wiem to ,że już to już było. Ale pomóżcie bo nie mam już sił do tego auta. Podajcie jak możecie adresy e-mail, gg lub nr tel:)))))Proszę o pomoc.Niektórym z Was udało się rozwiązać ten problem.Nie potrafię sobie poradzić z szybko zużywającymi się tarczami sprzęgła.(Pathfinder 2,5 2006)Chyba próbowałem już wszystkiego o czym pisali koledzy z forum.Mam powoli dosyć tego auta.Mogę podać nr tel lub adres e-mail. Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Wymieniasz tarcze z dociskiem czy samą tarczę ? Przy jednej robocie zawsze warto wymienić komplet . Może masz kiepski docisk. Może technikę jazdy zmienić , nie jest to samochód osobowy, który waży 1400 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtekpn Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 technikę jazdy mam dobrą, to mój 20 -sty tego typu samochód. W Nissanie mam pierwszy raz takie problemy. Sprzęgło zmieniam oczywiście z dociskiem w komplecie:) j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 wymień na sprzegło bez dwumasy, ja mam takie w d40 (serwis wymienił) i problemów nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Albo zamów sobie sprzęgło wzmocnione z firmy EXEDY. Docisk posiada dodatkową sprężynę, a tarcza jest wzmocniona i posiada okłazinę z materiału organicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.