Gość Spok0jnie Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Witam, Posiadam Altime 2007r. 2.5 SE i mam pewien problem od paru miesięcy , otóż gdy chcę ruszyć to ruszam z jedynki i dalej nie chce biegów przerzucać , czasem zdarzy się,że ruszę z trójki i na trójce tylko mogę jechać , a czasem (choć bardzo rzadko) normalnie wszystko działa skrzynia zachowuje sie poprawnie przerzuca biegi bez żadnych problemów. Byłem u wielu specjalistów,nawet w salonie , lecz nikt nie mogl rozwiązać tego problemu ani stwierdzić co jest tego przyczyną.Mówili,że skrzynia jest w porządku,powiedzeli,że czujnik od zmiany biegów jest popsuty, wiec sprowadziłem ten czujnik z usa i dalej to samo.U niektórych skrzynia ok, czujniki też, lecz komputer diagnostyczny pokazuję,że czujnik zmiany biegów jest uszkodzony, czujniki były wymieniane, sprawdzane i są dobre. Więc pomyślałem ,że może to być błąd jakiś lub brak kodu jakiegoś . Czy ktoś mogłby mi to spróbować naprawić,by samochód jezdził normalnie? lub też polecić kogoś kto sie zna na tym dobrze i by się tym zajął? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 A jaki dokładnie numer błędu został odczytany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.