pawelsalata Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Ty to już Preston walisz z grubej rury. Powiem Ci tylko że parę lat temu, mój kolega z Politechniki Wrocławskiej zrobił taki projekt. Ekran był mniejszy, chyba 12 cali, zamontowany był z przodu. Między siedzeniami miał mysz z trackball'em, całość była sterowana właśnie jakimś laptopem z bagażnika. Żeby było zabawnie - miał to zamontowane w swoim osobistym, prywatnym Polonezie Caro Jakiś projekt na zaliczenie to miał być czy coś. Ogólnie muzyka, czy film to był tylko przyjemny efekt uboczny. Podstawą tej instalacji było odczytywanie danych silnika (miał tam fabryczny silnik 1,4 z Rover'a, na wielopunktowym wtrysku więc można było z niego co nieco wyciągnąć informacji na komputer). Dziś to już nie dziwi, ale w roku 2001 robiło wrażenie - tym bardziej w Polonezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 chodzi o to ze taki zestawik jest bardzo wydajny i wygodny a jadac poprostu w aucie zostaje monitor a lapka zabierasz ze soba u nas w p12 - kombi jest fajna półka pod podłoga bagola tam mozna wszystko zmiescic nawet mini pc do tego okablowaniem wychodzisz z pod siedzen tylnich masz odtwarzacz muzyki, filmów neta itd , ba podlaczasz dowolny hdd na usb z czymkolwiek i szalejesz do woli pozostaje kwestia zasilania - przetwornica lub gniazdo zapalniczki w bagolu i jakis zasilacz do lapków , dzwiek podciagasz do aux'a w radiu pod przednimm tunelem wszystko jest pochowane . dla mnie takie rozwiazanie byloby najlepsze, kwestia zasilania zwyklego moinitora desktopowego w sumie nie wiem czy przetwornica czy da sie to jakos innaczej załatwić nie zastanawiałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ale w sumie pomysł i wykonanie 5+ a dalszy rozwój tematu 6 Czas chłopaki w kolejkę do urzędu patentowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 jwa nabyleś coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jedzie Toyota a w środku idiota;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaniapk Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Fajny pomysl. Mozna by jeszcze obszyc lub okleic tyl jakims materialem to fajniej by wydladal. P.S. sorry nie mam polskich znakow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi