Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwny dzwiek

Foxkrzysiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pojawił mi się taki problem kiedy jade wolno i skręcam w lewo doś mocno słychac dziwny dzwiek(z przedniego lewego koła) , jakby tarło coś o  plastik dosłownie.Jak jadę trochę szybciej nie ma tego.Co to może być?

Może właśnie - trze coś o plastik...

Trochę za mało informacji podałeś Kolego.

Zmieniałeś może ostatnio koła/felgi na szersze/większe?

Może pogubiłeś plastikowe kołki którymi mocowane są plastikowe nadkola i przy skręcie ociera.

Metalowa osłona nie będzie dawała odgłosów "jakby tarło coś o plastik dosłownie" :)

Gość mirekg9

Metalowa osłona nie będzie dawała odgłosów "jakby tarło coś o plastik dosłownie" :)

Dźwięk, dźwiękowi nie równy, tak jak i ucho oraz skojarzenia odgłosów-dźwięków i ich przenoszenia.

Edytowane przez mirekg9

Luzy na wahaczu? wymiana

Belka dolna sanek dogina do poduszki silnika? młotowanie

Przegub? wymiana

Dzieki za wskazówki kolega miał rację powypadały plastikowe kołki i opona tarła przy skrecie mocniejszym o nadkole :( jeszcze raz podziekowania.

Teraz te kołki to też sztuka dostać takie jak trzeba. Albo są za małe, albo są za duże, te co są dostępne w moto-sklepikach.

Ja kupiłem za duże i wkrętarką rozwierciłem otwory w plastikowych osłonach i miejscach ich montażu w karoserii.

Cieszę się że pomogłem.

Edytowane przez PawelSalata

Gość mirekg9

Spinki można dostać na giełdach samochodowych - rozmiar pośredni 7 lub 8 /jeśli dobrze pamiętam, bo tradycyjne i łatwo dostępne, to 6 i 8 lub 7 i 9/. Ja bynajmniej u siebie w Łodzi dostałem.

Edytowane przez mirekg9

Dla innych

Na Wolskiej na Woli w Stolycy jest sklep ze spinkami i wystarczy tylko podać markę i w które miejsce ma być wpięta.

Szacun dla sprzedawców skarbnica wiedzy o spinkach.

Te do nadkoli są po 2,5pln

Gość mirekg9

Dzieki za wskazówki kolega miał rację powypadały plastikowe kołki i opona tarła przy skrecie mocniejszym o nadkole :( jeszcze raz podziekowania.

Dla innych

Na Wolskiej na Woli w Stolycy jest sklep ze spinkami i wystarczy tylko podać markę i w które miejsce ma być wpięta.

Szacun dla sprzedawców skarbnica wiedzy o spinkach.

Te do nadkoli są po 2,5pln

Teraz te kołki to też sztuka dostać takie jak trzeba. Albo są za małe, albo są za duże, te co są dostępne w moto-sklepikach.

Ja kupiłem za duże i wkrętarką rozwierciłem otwory w plastikowych osłonach i miejscach ich montażu w karoserii.

Cieszę się że pomogłem.

Polecam te stronkę, tam dostaniecie wszelkie spinki i spinkowe wynalazki. http://folieokienne.com.pl/