marcinek118 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 witam, mam problem z moja P10 2.0slx z lpg. Otoz nie chce odpalac na benzynie, co moze byc przyczyna ?? Malo tego, nawet nie chce jechac na benzynie, bo jak przelacze w czasie jazdy z lpg na bene to gasnie. Na gazie tez ciezko pali, trzeba bardzo dlugo krecic rozrusznikiem zeby zaskoczyl, nieraz przy tym kreceniu az pada akumulator, i gorzej jak mi padnie uku np gdzies gdzie nie mozna go odpalic albo popchac. Pompka paliwa dziala, bynajmniej ja slychac, benzyna tez jest, prawie pol baku. Co moze byc nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 zakręć butle od gazu i wtedy sprawdź co się dzieje, jaka instalacja gazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 W jakim stanie masz świecie i przewody zapłonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) po zakreceniu butli to samo, nie odpala. instalacja lovato. Kable i swiece byly wymieniane w zeszlym roku w pazdzierniku. Bo nie palil na jeden cylinder, tak wiec nie wiem teraz co pomoglo, czy nowe swiece czy przewody. Przewody kupilem uzywane na szrocie. Jak bede mial czas, to wykrece i przeczyszcze swiece, moze cos pomoze. a jeszcze jedno. w tamtym roku tez wymienialem pompke paliwa, bo padła. i Kupilem nowy zamiennik, moze ta pompka juz sie skonczyla.... tzn moze ja slychac ale moze slabo ciagnie paliwo, albo cuś.. nie wiem Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez marcinek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wytryh Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Jeśli jeździłeś na lpg z prawie suchym bakiem to pompa paliwa mogła umrzeć, sprawdź ciśnienia paliwa manometrem, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) niemam takiego sprzetu jak manometr i z pustym bakiem nigdy nie jezdzilem, zawsze cos benzyny bylo. A filtr paliwa moze byc przyczyna ?? Bo nie pamietam kiedy byl wymieniany, z 3 lata minimum nie jest wymieniany Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez marcinek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Jak jeździsz na LPG to częsta wymiana filtru paliwa nie jest konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 no to juz nie wiem, moze rzeczywiscie ta pompka.... poszukam na allegro, moze znajda jakas uzywke tanio, moze bedzie lepsza uzywana oryginalna pompa niz nowy chinski zamiennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 lovato sekwencja??? sprawdź ciśnienie na cylindrach, sprawdź czy idzie sygnał z ecu na wtryskiwacze i może warto sprawdzić jak jest ustawiony zapłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Hmm może przepustnica i silnik krokowy do czyszczenia. Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Janusz_lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 a gdzie sie znajduje silnik krokowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiuu Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Kiedyś w Oplu miałem takie objawy jak padł czujnik położenia wałka rozrządu. Kręcić trzeba było kilka minut i dopiero odpalał z trudem. Na gazie chodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czad Maska Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 kolego.. po 1. krokowy nie jest od odpalania, czy nie odpalania po 2. jak benzyna nie idzie, to wykręć świece i zobacz, czy paliwo jest. jak nie to pompę sprawdź, bo zakładam, że bezpieczniki i tego typu pierdoły sprawdziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 swiece sprawdzalem, i wygladaja ok. pisalem wyzej ze pompke slychac tak, tak wiec bezpieczniki musza byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czad Maska Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 jak wykręciłeś świece, to pewnie sprawdziłeś, czy dopływa paliwo. :] dolatuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 yyy tego nie sprawdzalem.... a jak to sprawdzic po wykreceniu swiec ? a mam pytanie, jak idzie przwód paliwowy od filtra tam do przepustnicy, i po wyciagnieciu przewodu z krocca z przepustnicy, to po wlaczeniu zaplonu i jak pompa paliwa sie uruchamia to powinno leciec paliwo z tego wezyka ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) no to u mnie nie leci. wyciagnelem przewod, wlozylem do sloika, 2 razy zaplon wlaczylem, pompka chodzila a sloiczek suchy. Tzn ze pompka szwankuje, chyba ze filtr do wymiiany. Wyciagnelem pompe z baku, wlozylem do wiadra z woda, podlaczylem pod prostownik i i nie pompuje wody, pompka chodzi a wody nie ciagnie. Tzn ze pompka walnieta, czy tak powinoo byc ? Edytowane 1 Maja 2013 przez marcinek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi