Gość cheli Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witam wszystkich, potrzebuję porady, mój Terrano 2.7 tdi z 1996r, czasami po zgaszeniu, po chwili ponownie nie odpala (zapala się check engine), wtedy muszę wyjąć klucz ze stacyjki i ponownie go włozyć i to pomaga, czasami tą czynnośc muszę powtórzyc kilka razy. Po wystygnięciu odpala za raz. Po odpaleniu silnik pracuje bez zarzutu, nie dymi i ma moc. Koledzy poradzcie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 masz immobilizer?? na początek sprawdź na kompie co pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cheli Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 mam immobilizer, dziś rano zapalał dobrze, sam już nie wiem, jakieś chimeryczne te objawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 podjedź gdzieś na komputer niech ci sprawdzą czemu się świeci check to też może być immobilizer, wymień na początek satelitke w stacyjce, jak masz zapasowy kluczyk to go zamień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cheli Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Kluczyk mam, sprawdzę, ale co to jest ta satelitka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 taki odbiornik sygnału wysyłającego przez kluczyk, nie wiem jak w terrano to wygląda, ja w osobówce miałem taki plastikowy pierścień na około stacyjki podłączony na 2 kabelki pamiętam że ta satelitka około 15zł kosztowała ale jak check ci się świeci to jest jakiś problem przy silniku, trzeba z czytać błędy ja zaraz postaram się zainstalować autodate to zobaczę jak tam się błędy sprawdza i czy się da bez kompa to zrobić potrzebuje danych to jest terrano II 96r 2.7tdi ile ma Kw ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cheli Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 dopiero się zjawiłem, 92 kw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 dobra jutro zobaczę co tam w tej auto dacie napisali słuchaj nie wiem co to jest ale są dwa rodzaje i muszę wybrać rodzaj zarządzania mocą silnika Z EOBD i bez EOBD całkiem inaczej się sczytuje błędy. jak się dowiesz to powiem ci jak sczytać błędy i jak je skasować w razie potrzeby. żeby sczytać błędy immobilizera trzeba pod kompa podłączyć prawdopodobnie, musisz znaleźć co to jest to EOBD , i czy ty to masz jak to ustalisz to będziemy działać dalej tu coś takiego znalazłem http://www.automex.pl/techinfo/obd/obdbasic.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.