rygiello Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam mam od jakiegoś czasu problem z samo zgłaśniającym się radiem w mojej almerze 2002 . Po kilku minutach pracy radio samoczynnie się zgłaśnia do max i podczas tego zjawiska nie działają rzadne funkcje np ściszania, zmiany stacji itd. Czy ktoś z Was mial kiedykolwiek podobny problem Wymieniac czy naprawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Samo radio rozumiem że sprawzałeś? Wszystkie czujniki ABS sprawne, prędkość wskazywana poprawnie? Fabryczne radio HI ma funkcje przygłaszania w zalezności od prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rygiello Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 radia nie wyciągałem jeszcze i nie sprawdzalem , jeśli chodzi o odczyt prędkości to jest poprawny co do ABSu to nie zauwarzyłem nieprawidłowości żadna kontrolka się nie zapaliła. Zimą abs działał prawidłowo:) Jak to mogę teraz ustalić jakąś diagnozę zrobić, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 miałem to samo,samoczynne podglaszanie na Max,kupiłem drugie radio,tyle,że nie wiedziałem,że trzeba go zaprogramować do samochodu pomimo że trzeba mieć kod do radia,na finał założyłem starego Blaupunkta+wiązka+maskownica(ramka)tyle,że pilot w kierownicy nie działa.Programują podobno tylko w nissanie,bo przez Nacsa przechodzi i 120pln chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elDiabollo Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 A czy to może być jakiś brudny styk czy coś? W sklepach elektronicznych są preparaty do czyszczenia styków/potencjometrów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 nie sądzę,żeby czyszczenie styków pomogło,kombinowałem na wszystkie strony,nawet przełożyłem przedni panel z zakupionego radia do tego z samochodu i d*pa blada.Wolałbym mieć oryginalne radio,bo to ładnie się komponuje w konsolę i zresztą nieźle gra,no i polot w kierownicy,ale co zrobić,coś musi grać w czasie jazdy,i to za nie dużą kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.