Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Demontaż radia krok po kroku oraz instalacja innego

Gość Michal0503

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michal0503

Witam,czy ktoś mi pomoże w sprawie demontażu radia. Domyślam się jak to zrobić, ale 100% pewności nie mam, a nie chcę nic uszkodzić :) jeśli ktoś mi pomoże to napiszę później dzięki czyjejś pomocy krok po kroku wraz ze zdjęciami. Tak wogóle to potrzebuje wyjąć radio bo chcę zainstalować inne: chodzi mi o coś takiego-http://allegro.pl/radio-blaupunkt-melbourne-120-648-i3158432462.html

Czy to radio będzie pasować i czy wypełni całą lukę po fabrycznym? Na drugim zdjęciu w schowku są dwie zaślepki pod nimi dwie śruby krzyżakowe- odkręca się je ale co dalej? Wydaję mi się że pod spodem radia jest jakaś zaślepka?

post-66950-0-60114500-1367245744_thumb.jpg

post-66950-0-51610000-1367245830_thumb.jpg

Co do pierwszych śrub ,masz rację,ale następne są pod konsolą a nad przełącznikami klimy ,wentylatora itp.Jak tam zerkniesz to zobaczysz taką dłuuugą zaślepkę,musisz ją zdjąć i pod nią jest reszta śrub.Jak się ich pozbędziesz ,to cała konsola wychodzi bez problemu.Co do tego czy radio bedzie pasowało...niby ma wymiar 1Din,ale...Jak się zdążyłem zorientować to din-dinowi nierówny(mowa o wymiarze radia)

Ja wymieniałem swoje fabryczne 1Din na produkt 2Din f-my GMS i niby miało pasować a trzeba było dać ramkę w obudowę od Pionieera,czyli jak mówiłem din dinowi nierówny.

Być może Blaupunkt robi pod wymiar ,no nie wiem...

Możesz jeszcze to poczytać-http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/84795-wymiana-radia-note-1din-na-2din/

Ja założyłem takie Pioneer DEH-142 UB i wszystko pasowało. Jak wymontować stare to JACKO29 jest fachowcem. Ja potem przymocować ramkę montażową i włożyłem nowe radio. Uprzedzam, że do mojego musiałem dokupić interfejs, aby działało sterowanie z kierownicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...