miken127 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam. To mój pierwszy post na tym forum ponieważ dopiero zaczynam przygodę z Qashqaiem. W związku z tym, że w najbliższym czasie planuję zakup Qashqaia z silnikiem 1,5 dci, rok prod. 2007 lub 2008 mam do Was pytanie, czy w silniku 1,5 montowano w tych latach filtr cząstek stałych? W jaki sposób można sprawdzić lub jak rozpoznać czy auto ma taki filtr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Nie ma dpf z polskiego rynku (2007) ,jest katalizator (na 99,9%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Witam. To mój pierwszy post na tym forum ponieważ dopiero zaczynam przygodę z Qashqaiem. W związku z tym, że w najbliższym czasie planuję zakup Qashqaia z silnikiem 1,5 dci, rok prod. 2007 lub 2008 mam do Was pytanie, czy w silniku 1,5 montowano w tych latach filtr cząstek stałych? W jaki sposób można sprawdzić lub jak rozpoznać czy auto ma taki filtr? Mój zakupiony w maju 2010 jeszcze bez pdf-póżniej zaczeli ładować pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.