Gość Boba1313 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Witam Mam taki problemik i poproszę o pomoc. Kilka dni po zakupie almerki wyskoczył mi check silnika i bład P0171. Mechanik błąd sczytał i stwierdził że zła mieszanka - przepływka pada i do wymiany. Przepływka wymieniona, spalanie w miarę się unormowało ale na biegu jałowym obroty skaczą. Poproszę o pomoc w rozwiązaniu problemu - wystarczy przeczyścić przepustnicę? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 jak sprawdził przepływomierz? przeczyść przepustnice, u mnie bład 171 wyskakiwał przy niedomkniętej przepustnicy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiustr Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam. U mnie identyczny problem, Również komp pokazał zbyt ubogą mieszankę. Kolego czyściłeś przepustnicę-krokowy? Pomogło? Aha, jeszcze jedno pytanie? Czy silnik krokowy bardzo się nagrzewa? Tzn. po kilku minutowej pracy robi się bardzo ciepły- czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.