xcom Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Witam czy ktos może mi podpowiedzieć jak się do tego zabrać - mocowanie jest na taśmę jak mi lakiernik powiedział czy może są spinki (które lubią pękać) jak usłyszałem od mechanika. Szukałem przykładu demontażu ale jakoś nie znalazłem niczego podobnego. Przy okazji gdzie mozna według was kupić nowe błotniki do tego modelu - sklep internetowy/ producent. Linki?? Oczywiście chodzi o dobrą relację cena/jakość Oczywiście bez bicia przyznaję się mechanik ze mnie żaden stąd z góry dzięki za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallos Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nic trudnego, moja primka takich nie ma, ale za to kumpla GT już tak. Z tego, co pamiętam, osłony są przykręcone przy nadkolach wkrętami (chyba po 2 z przody i z tyłu). Na całej długości samochodu trzymają się na kilku plastikowych spinkach (które i tak będziesz musiał wymienić) i na silikonie, którym są uszczelnione. Demontaż, na moje oko, to jakieś 10 minut, mam nadzieję, że pomogłem btw. nie wiem, czy jest sens kupować nowe błotniki, znajomy kupił na szrocie za 15 zł w stanie idealnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Z tymi spinkami to uważaj jak będziesz demontował nakładki. Bo poza ASO to ciężko dostać. Te spinki do tanich nie należą. http://nissan4u.com/parts/primera/el_p11e/2001_6/type_22/body_side_and_rear/body_side_moulding_and_body_side_fitting/illustration_1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Co do tych spinek to warto poszukać po prostu na oko, bo przecież chodzi tylko o takie samo spełnianie funkcji, a nie wygląd. http://www.romix.pl/towar_pokaz/462 Ja kupiłem sobie te spinki i świetnie trzymają próg, choć katalogowo wychodzą że są do Opla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcom Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Co do tych spinek to warto poszukać po prostu na oko, bo przecież chodzi tylko o takie samo spełnianie funkcji, a nie wygląd. http://www.romix.pl/towar_pokaz/462 Ja kupiłem sobie te spinki i świetnie trzymają próg, choć katalogowo wychodzą że są do Opla. Dziekuję za odzew kazdy post wniósł coś nowego. Szukałem nowych przednich błotników ale sama nowa blacha to ok 500 za sztukę jak dla mnie to kosmos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochen1977 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Podepnę się pod temat .Czy do wymiany przednich błotników muszę zdemontować zderzak i czy dużo z tym jest zabawy ? Ja oba błotniki przednie pasujące kolorem dorwałem na alledrogo cos około 130 zł za sztukę fakt ,że szukałem ich dobre półroku ale są bez rudej i lakier nie szczochrany .Najtrudniej było dostać lewy błotnik.Jak myślicie czy pasowało by je czymś zabezpieczyć od wewnętrznej strony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Myślę że możesz je delikatnie biteksem przeleciec-ale cienka warstwę.A ja mam taki sklepik u mnie co ma wszystko więc jeżeli ktoś by szukał czegoś to walcie śmiało. miła Pani ma wszystkie plastikowe,metalowe i z plasteliny Ostatnio szukałem kołeczków do toyoty celic'i na obicie bagażnika. W ASO nie byo a miła Pani miała także jak coś-PISAĆ do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akwar Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Co do tych spinek to warto poszukać po prostu na oko, bo przecież chodzi tylko o takie samo spełnianie funkcji, a nie wygląd. http://www.romix.pl/towar_pokaz/462 Ja kupiłem sobie te spinki i świetnie trzymają próg, choć katalogowo wychodzą że są do Opla. Witam.Link do strony jest niestety nieaktywny.Czy mógłbym prosić numer tej spinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.