marcinek118 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 mam pytanko odnosnie pompy paliwa w baku. Bo chce wymienic pompe i teraz nie wiem czy przy wymianie pompy trzeba sugerowac sie numerami ??? czy bedzie tez pasowala pompa o innych numerach ?? Bo na allegro patrze i nie moge znalezc o takich nr co moja, tylko sa inne nr, a pompy wygladaja identycznie i od tych samych silnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 podaj numer Twojej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 bosch 0580 453 302 369-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 NISSAN PRIMERA 1990 - 1996NISSAN PRIMERA 1.6 71KW 97KMNISSAN PRIMERA 2.0 GT 110KW 150KMNISSAN PRIMERA 2.0i 92KW 125KM http://allegro.pl/pompa-paliwowa-paliwa-nissan-micra-primera-swift-i3164919290.html i ten numer Boscha pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 ja mam 2.0 slx 116 KM, i nie chce kupywac chinskiego nowego zamiennika bo juz mam zle doswiadczenie z takimi rzeczami, mam juz upaczona uzywana ale oryginalna pompe wraz z plywakiem, tylko inne nr sa. dlatego pytam czy bedzie ona pasowala a nie zebys mi znalazl pompe na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Hmmm, no to fabryczny numer pompy którą powinieneś mieć w swoim aucie to 0 580 453 330 (17042 62J00 oryginał Nissana) Edytowane 5 Maja 2013 przez Tyomaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) a jak kupie pompe o innych nr to to pompa nie bedzie wogole pompowala paliwa czy co ? ja ta pompe chce kupic http://allegro.pl/show_item.php?item=3198987697 pasuje mi bo tez mi wskaznik paliwa szwankuje a gostek mi wyslal jej nr: nr pompy a12650016 a na pływaku 2506071j05 Edytowane 5 Maja 2013 przez marcinek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Powiem Ci, że temat pomp i ich numerów to ciężka sprawa. Nie wiem czy nie będzie pracowała. Ale lepiej chyba kupić taką pompę jaka powinna być w danym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) ale jak tak patrze na pompy, to prawie ze na zadnej aukcji nie pisze numerów, a jak sie patrzy np na przeplywomierze itp to numery sa czesto podane. Tak wiec moze na pompach nr nie sa wazne ;] w sumie kazda pompa jest chyba na 12v tak wiec powinna smigac jak sie podlaczy Edytowane 5 Maja 2013 przez marcinek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 miałem podobny przypadek z pompami ABS. Kupiłem pompę która pasuję do tej samej pojemności silnika, roku lecz ma inny numer. I niestety nie chodziła. Nie znam się zbyt na elektryce więc nie powiem Ci czy ta pompa będzie działała. Może kto inny z forum pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 na necie znalazlem takie cos: numery są ważne jeśli chce sie mieć identyczną pompę ew. inną część. numer może się różnić w zależności od daty produkcji części, zakładu w którym by ł wyprodukowany / na jaki rynek był przeznaczony. dla jednej części bardzo często jest przyporządkowanych kilka a nawet kilkanaście numerów oryginalnych.w zależności od konceru i wielu wielu innych. Tak wiec wychodzi na to ze nie trzeba nr sie sugerowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi