Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Halogen

Foxkrzysiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ma ktoś moze pojęcie gdzie szukac przyczyny ze nie świeci mi halogen od strony pasazera myslałem po prostu ze zarówka padła a to nie to , przełożyłem do drugiego i świeci :(

Bezpieczniki są ok .

Edytowane przez Foxkrzysiek

Leć po drucie. Może sie gdzieś kabelki skonczyły.

Jesli bezpieczniki i przekaźniki sa ok

OOOo poważna obsuwa

Powodzenia życzę z "lataniem po drutach"... Dwa kabelki wchodzą w plastikowy peszel i co ma teraz chłopak, wszystkie rurki z taśmy rozklejać.

Musisz zlokalizować gdzie ginie napięcie...

Jeśli żarówka jest sprawna, to pod maską masz przekaźniki od różności, między innymi od halogenów (FOG LEFT i FOG RIGHT chyba opisane o ile dobrze kojarzę). Sprawdź czy tam napięcie dochodzi (miernikiem najlepiej).

I w zasadzie to jest ostatnie miejsce, gdzie można szukać przyczyny, że nie świeci tylko jedna lampa. Wszystko wcześniej, idąc dalej w stronę kabiny, jest sterowane wspólnym przewodem, jednym (choć niektórzy twierdzą że jest inaczej i nawet sama dźwigienka ma osobny obwód dla lampy lewej i prawej - osobiście tego nigdy na oczy nie widziałem).

Jeśli i tam napięcia nie będzie, to wędrujemy do skrzynki z bezpiecznikami pod kierownicą po lewej. Jeśli i tam nie ma napięcia to pozostaje tylko zerknąć na włącznik przy kierownicy - zdjąć plastikowe obudowy i miernikiem sprawdzić przewody od włącznika przeciwmgielnych.

patrzyłem do skrzynki pod klapą gdzie są przekazniki ale niestety nie sa one opisane wiec jezeli jest ktoś kto moze powiedziec dokladnie który przekaznik jest od halogenów lewego i prawego bede wdzieczny .

Opis masz na pokrywce albo pod nią. Nie pamiętam już. Ale jest opis na pewno. U mnie jest...

Jeśli mimo to go nie odnajdziesz, jutro zrobię FOTO i wlepię.

Tyle że ja mam "benzin" - może nie będzie się to różnić...

Dzieki Pawel jak zrobisz foto bo u mnie nie ma opisu na pokrywce mysle ze moze bedzie to samo jezeli chodzi o halogen?

A jezeli nie dojde do tego to za kilka dni bede w polsce i stawiam auto do szwagra na warsztat zeby zobaczyl co w nim jest poniewaz mechanika w uk jest na pozimie niewiem jak to okreslic.

Edytowane przez Foxkrzysiek

nie robia metoda prób i błędów wymieniają az w koncu trafią i ceny mają nieziemskie godz pracy 35-40 funtów + oczywiscie częsci a zamawiaja czesci z servisu np nie działa ci szyba elektryczna to nie szukają przyczyny tylko zamawiaja kpl. mechanizm opuszczania szyby i wymiana :( rozumiesz

Bo to jest dziki kraj :)