Foxkrzysiek Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Witam czy ma ktoś moze pojęcie gdzie szukac przyczyny ze nie świeci mi halogen od strony pasazera myslałem po prostu ze zarówka padła a to nie to , przełożyłem do drugiego i świeci Bezpieczniki są ok . Edytowane 5 Maja 2013 przez Foxkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 idz po kablach, musi napięcie nie dochodzić, albo może masę zgubiłeś gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Leć po drucie. Może sie gdzieś kabelki skonczyły. Jesli bezpieczniki i przekaźniki sa ok OOOo poważna obsuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Powodzenia życzę z "lataniem po drutach"... Dwa kabelki wchodzą w plastikowy peszel i co ma teraz chłopak, wszystkie rurki z taśmy rozklejać. Musisz zlokalizować gdzie ginie napięcie... Jeśli żarówka jest sprawna, to pod maską masz przekaźniki od różności, między innymi od halogenów (FOG LEFT i FOG RIGHT chyba opisane o ile dobrze kojarzę). Sprawdź czy tam napięcie dochodzi (miernikiem najlepiej). I w zasadzie to jest ostatnie miejsce, gdzie można szukać przyczyny, że nie świeci tylko jedna lampa. Wszystko wcześniej, idąc dalej w stronę kabiny, jest sterowane wspólnym przewodem, jednym (choć niektórzy twierdzą że jest inaczej i nawet sama dźwigienka ma osobny obwód dla lampy lewej i prawej - osobiście tego nigdy na oczy nie widziałem). Jeśli i tam napięcia nie będzie, to wędrujemy do skrzynki z bezpiecznikami pod kierownicą po lewej. Jeśli i tam nie ma napięcia to pozostaje tylko zerknąć na włącznik przy kierownicy - zdjąć plastikowe obudowy i miernikiem sprawdzić przewody od włącznika przeciwmgielnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foxkrzysiek Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 patrzyłem do skrzynki pod klapą gdzie są przekazniki ale niestety nie sa one opisane wiec jezeli jest ktoś kto moze powiedziec dokladnie który przekaznik jest od halogenów lewego i prawego bede wdzieczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Opis masz na pokrywce albo pod nią. Nie pamiętam już. Ale jest opis na pewno. U mnie jest... Jeśli mimo to go nie odnajdziesz, jutro zrobię FOTO i wlepię. Tyle że ja mam "benzin" - może nie będzie się to różnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foxkrzysiek Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Dzieki Pawel jak zrobisz foto bo u mnie nie ma opisu na pokrywce mysle ze moze bedzie to samo jezeli chodzi o halogen? A jezeli nie dojde do tego to za kilka dni bede w polsce i stawiam auto do szwagra na warsztat zeby zobaczyl co w nim jest poniewaz mechanika w uk jest na pozimie niewiem jak to okreslic. Edytowane 6 Maja 2013 przez Foxkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 mechanika w uk jest na pozimie niewiem jak to okreslic. nie starają się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foxkrzysiek Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 nie robia metoda prób i błędów wymieniają az w koncu trafią i ceny mają nieziemskie godz pracy 35-40 funtów + oczywiscie częsci a zamawiaja czesci z servisu np nie działa ci szyba elektryczna to nie szukają przyczyny tylko zamawiaja kpl. mechanizm opuszczania szyby i wymiana rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Bo to jest dziki kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi