Gość Dzjadek Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Witam, Prosiłbym o info jakie tarcze + klocki (przód i tył) najlepiej kupić do Primery P11 silnik 2.0 (140KM) z 2001 roku? Możecie coś polecić? Chętnie się również dowiem odnośnie samego sprzęgła? Jakiej firmy? Jaki może być koszt wymiany (Warszawa) ? Rozumiem, że mój silnik ma oznaczenie : SR20DE Na przód tarcze będą miały inną średnicę a na tył inną, czy dobrze rozumiem? Będę wdzięczny za wszelkie info. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOKEE Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 tego tematu jest pełno na forum, poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzjadek Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak, tak... już to sprawdziłem. Zastanawiam się tylko nad szerokością tarcz na tył, bo z tego co się orientuje to są dwie możliwości: 258mm lub też 278 mm. Na przód 280mm. Teraz pytanie jak ocenić samemu jakie dokładnie tarcze na tył? Jaki może być koszt robocizny, oczywiście + klocki itd. w Warszawie? Możecie polecić jakiś warsztat w centrum, na Woli, Bemowo te okolice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Trzeba zmierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak jak pisałem na pw widać - jeżeli są mniejsze od przednich to 258 jak przyjedziesz na spota to się luknie a zmienić możesz sam jeżeli nie boisz się troszkę pobrudzić i 2 kluczy i śrubokręta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Jeśli chodzi o SR20DE to 278 z tyłu miał tylko automat, ale oczywiście to o niczym nie świadczy - u mnie poprzedni właściciel zmienił automat na manual a hamulców nie ruszał i mam te większe przy manualu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Sprzęgło - AISIN najlepiej albo EXEDY (będzie ciut droższe). Koszt wymiany sprzęgła w Warszawie - 200 - 400 PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.