Gość bill163 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam Mam problem ze swoim Terrano 2.7 TD. Po wymianie akumulatora przestał odpalać. Kręci rozrusznikiem, ale nic poza tym. Dodatkowo po przekręceniu kluczyka słychać pstryknięcie elektrycznych zamków. Sprawdziłem bezpieczniki w obu skrzynkach, są dobre. Co może być przyczyną problemu? Pozdrawiam,Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 wszystkie kable podłączyłęś?? bo zazwyczaj są dodatkowe przy + lub/i - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Te dodatkowe to grzanie świec. Skoro jest trzaska zamków to może jakiś antynawłam? Ma to immobilajzer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bill163 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Dziękuję Panowie za pomoc. Już sobie poradziłem. A raczej samo z siebie się naprawiło. Auto odpala. Nie wiem, może jakiś układ od immobilajzera się zawiesił czy coś. W każdym razie po odłączeniu aku i podłączeniu ponownie odpala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 immobilizer to zło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Pies ogrodnika, komu nie da ale i sam nie zje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bill163 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ech, nie wiem. Zauważyłem też, że niedaleko akumulatora lata luzem jakiś czerwony przewód a w jednym bezpieczniku jest włożony kawałek drutu. Coś mi się wydaję, że czeka mnie jeszcze wiele przygód z moim Nissanem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.