Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rurka odprowadzająca skropliny...?

TESTER 1956

Rekomendowane odpowiedzi

Na forum poruszany był już temat odprowadzania skroplin z klimy, Ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na poniższe pytanie Panie i Panowie w którym miejscu pod samochodem znajduje się rurka odprowadzająca skropliny. Byłem dwukrotnie na kanale i starałem się ja odszukać ale bez powodzenia. Przejechałem (co prawda tylko 20 km.) i nic mi nie kapie.Mam jeszcze carismę i tam jest widoczna zarówno rurka jak i wężyk na niej, natomiast w notku nie potrafię jej znaleźć. Gdzie jej szukać i jak wygląda...? Pomóżcie proszę..! 

Wychodzi na to, że nikt z posiadaczy nie wie którędy wypływają skropliny z klimy. Ja zdjagnozowałem już miejsce ich wycieku tak, że dziękuję i zamykam temat..!

Nie tak szybko :D

Skoro nikt nie badał tematu to może podziel się odkryciem?

witam

rurka ta znajduje się pod piewsza oslona termiczna wydechu

znalazłem ja podczas montowania oslon bo mocno halasowaly

Nie pisałem myśląc iż nie ma tematem zainteresowania ale jest dokładnie tak jak pisze adamo 130, dlatego  pierwsze oględziny okolic grodzi silnika nie przyniosły rezultatu, rurki po prostu nie znalazłem, dodatkowo osłona nagrzewa się i wyciekające skropliny miast ściekać parują stąd trudno sprawdzić czy a jeśli już to skąd cieknie. Dodatkowo zaobserwowałem, że rurki klimatyzacji wchodzące do kabiny w miejscu przejścia-łączenia z parownikiem przez gródź nie są niczym uszczelnione i po nich też ściekają skropliny kapiąc na blachę grodzi i poniższą belkę z której kapią na ziemię lub ściekają na jedną lub drugą stronę w zależności od  ustawienia aut).

• 1 rok później...

Wszystko ładnie pięknie, ale czy jest dojście bez demontażu osłon ? Ktoś się orientuje ?

Niedługo będę wymianiał olej to jest szansa na kolejne podejście leżakowania pod samochodem :devil:

Nie nie ma bezpośredniego dojścia. Chyba że nie masz osłony termicznej tłumika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...