Gość jawor32 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam, Może ktos miał to samo, mianowicie, jak skrecam w prawo to z przodu z lewej strony od kierowcy słychac klekotanie przy kole,,, jak by o cos zachaczało, dodam że dwa tygodnie temu wymieniłem cały wachacz i przed tym tez takie stuki były,, ktoś wie co to może byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiuu Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Przegub. Prawdopodobnie zewnętrzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jawor32 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 rozumiem że takie coś będzie sie nadawało http://egaraz.com/offer,list1,124796,39566,o.html .. czy wymienic od razu cały przegub np taki http://www.czesci24.pl/szczegoly/820058/przegub?a=005145 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Każdy inaczej kojarzy słowo "klekotanie". Dźwięki rownież. Jeśli skręcasz w prawo a słyszysz z lewej strony - czyli działa na jakiś element siła odśrodkowa. Nie piszesz jakie to są zakręty i przy jakiej prędkości - a to jest też ważne. Może być tak jak sugeruje losiuu, jak i również np. poluzowane nadkole i obciera na skrętach lub zapieczone łożysko, obrucone łożysko na piaście, lub duży luz na łożysku. Ja miałem obrucone łożysko na piaście /łożysko i piasta do wymiany/ i był hałas w lewym kole przy manewrach w prawo. Więc jak pisałem wyżej wszystko zależy od pojęcia "klekotanie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jawor32 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 więc tak,, jak stoi zaparkowany i powoli jade i skrecam wtedy to słychac, jak jadę powoli i prosto to wtedy słychac ale delikatnie i równomiernie, jak stukot pociagu też podejrzewam poluzowane nadkole, jak zajrzałem jak wymieniałem wachacz to był porysowany od opony, no nic,, dzisiaj podjade do mechaniora to bede wiedział co i jak.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.