halli Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Witam. Mam problem z nissanem x-trail 2006rok od przedwczoraj kiedy to podczas przestawiania przyczepy odczepił się kabel z wtyczką, przestał działać centralny zamek, sygnał o niezapiętych pasach nie mruga oraz nie pika, po każdorazowym zapaleniu silnika kasuje się zegar oraz liczniki kilometrów A i B. Czy ktoś z kolegów wie czym to może być spowodowane? Liczę na waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 może urwałeś jakiś kabel w gnieździe? Sprawdź połączenia, ewentualnie rozłącz gniazdo przyczepy i sprawdź czy objaw pozostał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 bezpieczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halli Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Karibox1. Masz może schemat które sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 jak u mnie przez przypadek zrobiłem zwarę w gnieździe przyczepki to też auto zwariowało i zapaliła mi się kontrolka od silnika i napędu - winny był przepalony bezpiecznik pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halli Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 jak u mnie przez przypadek zrobiłem zwarę w gnieździe przyczepki to też auto zwariowało i zapaliła mi się kontrolka od silnika i napędu - winny był przepalony bezpiecznik pod maską. Bezpieczniki sprawdzone wszystkie dobre, po podpięciu przyczepki wszystkie światła prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Może gdzieś masę urwałeś - posprawdzaj dokładnie w okolicach gniazda i miejsca gdzie wiązka przyczepki jest wpięta do instalacji auta - zwykle w tylnej lampie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) jeżeli to się działo podczas przyłączania przyczepki to najczęściej złącze tylnej lampy lewej lub bezpiecznik od postojowych lub przekaźniki pod maską i pod kierą. I na nie bym postawił. bezpieczniki to sprawdź 2 środkowe rzędy - na pewno dziesiątki czerwone. Na pokrywce skrzynki bez. jest schemat. Pozdr Edytowane 11 Maja 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Nie wiem jakie masz gniazdo 7 czy 13 Pin, chociaż to aż nie tak ważne /choć w 13 dodają dodatkowy "+" i "-"/. Masz komputer, więc instalacja haka z reguły jest z modułem i dodatkowymi przekaźnikami, jak i bezpiecznikami /tutaj różnie bywa/. Sprawdź, czy gdzieś w bagażniku za boczkami, wykładzinami nie masz właśnie tych rzeczy i np. dodatkowych bezpieczników na przewodzie. Ja np. miałem dodatkowe 2 bezpieczniki, ukryte za osłoną plastikową, na lewym przednim słupku przy podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 jeszcze bym odkręcił gniazdo haka i obadał też kabelki. Mógł któryś się odpiąć z wiązki i zwiera. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Sprawdż bezpiecznik numer 5 (powinien być 10A, czerwony). Prawy górny róg skrzynki wewnątrz. Lub F28, górny lewy róg, to samo. Edytowane 19 Maja 2013 przez LeonMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi