Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z alarmem, centralnym zamkiem, zegarami (ogólnie elektryka padła)

Gość OLoo

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

posiadam primerke p11 kombi 2.0 benzyna 140km 2001r. i mam taki problem wczoraj podczas burzy włączyl mi sie alarm, zszedłam zeby go wyłączyć, niestety centralny zamek nie otworzył sie, więc musiałem otworzyć auto kluczykiem, dopiero po włożeniu kluczyka w stacyjke i przekreceniu alarm sie wyłaczył. Nastepnie próbowałem zakmnąc auto ale centralny zamek już nie działał (brak reakcji jak wduszałem kluczyk NATS). Po chwili znów alarm zaczął wyć, szybko zlokalizowałem brzęczek (bo juz sąsiedzi z okien zaczeli sapać że chcą spać i nie ma co im sie dziwić:) i wyrwałem kabelek. Dzwięk ustał ale nadal świeciły sie światła awaryjne, więc odkręciłem kleme żeby do rana nie rozładował sie aku, w między czasie zrobiłem mała przejażdzke i zauważyłem że zegary nie działąją, tabliczka z przejechanymi km tez jest czysta, jedyne co sie zaświeca to wskaźnik otwartych drzwi (mimo ze wszystkie sa zamknięte). Rano podłaczyłem aku żeby pojechać do elektryków i pojawił się nowy problem po odpaleniu odcina zapłon i auto gaśnie, dopiero po kolejnym odlaleniu i dodaniu gazu jakoś ruszył, jedzie ale cały czas migaja swiatła awaryjne z przerwami 5 sekundowymi (po wyłaczeniu auta światła awaryjne dalej świecą). Byłem u 5 elektryków żaden nie chce podjąć się naprawy japończyka, mówią coś o zwarciu, spaleniu moduły i każą jechać do serwisu. Byłem w serwisie umówiłem się na poniedziałek, ale za samą diagnstyke wołaja 300zl i dalej coś gadają o kosztach rzędu 3-5 tyś za moduły i jakieś tak pierdy a mnie juz głowa boli. Może ktoś z Was miał podobny problem i może mi jakoś pomóc z góry dziekuje.

• 4 tygodnie później...

nie wiem czy kolego już zaprawiłeś, ale pamiętam podobny temat na forum. wiem,że w łodzi koledze pomogli. postawił i szukali po kablach usterki. zajęło im to chyba dniówkę. koszty to kilka stówek za zlokalizowanie i usunięcie usterek. a z tego co pamiętam to w jakimś warsztacie co się japońcami specjalizują naprawiał. jak nie znajdziesz tematu to daj znać to spróbuję namierzyć jakieś dane na nich. bo wiem gdzie mniej więcej naprawiał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...