aerox1994 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam, Mam taki problem z almerą n16 2.2 di ,że podczas jazdy zapala się i gaśnie kontrolka check engine. Nie wpływa to na pracę silnika, nic się nie dzieje. Po podłączeniu do komputera pokazuje błąd p1241 . Czy ktoś miał taki przypadek? Z góry dzięki za odpowiedzi i Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo92 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 P1241 - Regulacja początku wtrysku sygnał niezrozumiały Możliwe że zapchany filtr paliwa ewentualnie uszkodzenie zaworu przelewowego w pompie obstawiam to pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerox1994 Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Filtr paliwa sprawdzony, i jest okej. Czyli możliwe, że uszkodzony zawór przelewowy w pompie. albo czymś przytkany. Okej, dzięki za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 A dawno zmieniałeś filtr? Mi nie chciało się podjechać do domu po więcej kasy, kupiłem jakiś tańszy filtr paliwa i mi wywalało to samo ;/ Zmieniłem i błąd zniknął, szkoda że zamiast więcej dołożyć z lenistwa to więcej straciłem a filtr leży. Wkładałem do znajomego i u niego też na tym filtrze wywalało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerox1994 Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Filtr zmieniłem zimą bo zamarzał. Po tej wymianie zaczęło wywalać ten błąd, myślałem, że jest to spowodane mrozem. teraz jest ciepło i nadal ten błąd pojawia się i znika. Mam filtr JapanParts. Spróbuję tak jak podpowiadasz zmienić na jakiś droższy. Na jakim filtrze tobie ten błąd znikł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Oj nie powiem Ci teraz, nie pamiętam po prostu, a Alme trochę rozebrałem żeby zrobić na tip top i stoi kawałek drogi w garażu. Jedynie pamiętam oznaczenie bodajże PP 857 i kosztował zawrotne 80zł...? Ale bez sprawdzenia ręki nie dam sobie uciąć. Pamiętaj żeby przed montażem zalać filtr do pełna i pod pompować trochę pompką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.