Gość urbann1 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Witam Mam takie pytanko. Czy jest mozliwosc dorobienia kluczyka do primery p12 w jakis tanszy sposob a nie tylko u dealera. mianowicie mam na mysli kupno takiego samego uzywanego kluczyka od innego samochodu oczywiscie primery i np. przelozenie tylko srodka od pilota, wyciecie nowego kluczyka i oczywiscie zaprogramowania. czy takie cos moze dzialac ? Czy ktos mi moze pomoc bo nie wiem czy to jest mozliwe, a nie chce wydawac tyle pieniedzy. za kazda odp bede bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Pilota sam mozesz przeprogramowac, a immo ci dograja w punkcie dorabiabia kluczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urbann1 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Czyli kupic uzywany kompletny kluczyk razem z pilotem dac dociac sam kluczyk i go przelozyc, zaprogramowac pilota i isc z tym do jakiegos punktu gdzie zgraja mi immo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 poszukaj w necie gdzie w twojej okolicy dorabaja klucze z immo. Moze beda mieli obudowe z grotem do p12 a jak nie to kup na alledrogo ,a pilot moze byc uzywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urbann1 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 chyba juz wszystko rozumiem tylko powiedz mi jedno ta obudowa z grotem musi miec w srodku chip od immo? bo w moim jednynym kluczyku jest taki zielony chip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Nie wszystko jest tak jak mówicie. Po pierwsze nie wiem jaki jest wygląd kluczyka. Po drugie, chip-transponder jest zalewany w części grotu i są w kolorze zielonym i niebieskim /jeśli dobrze pamiętam/. To co dalej słyszałem, to kupujesz część surową z danym transponderem, a od drugiego starego kluczyka przekładasz elektronikę. Ale tutaj Ci zacytuję wypowiedź mądrzejszych niż ja......cyt."Musisz kupić kluczyk ze wsadem, pozostawiasz pilot a wymieniasz tylko transponder - taki mały element grafitowy. W starszych typach jest on wlany, zatopiony w dolnej podstawie kluczyka, stąd konieczność zakupienia dolnej podstawy z nowym grotem i immo -łacznie stanowi to jedną część. Reszta co pozostanie w ręku po rozłożeniu to pilot (elektronika bateria przyciski) jest wymienna i pasuje z każdego używanego pilota......" Może tutaj coś znajdziesz, tobie będzie łatwiej http://www.ebay.co.uk/bhp/nissan-terrano-key-fob Edytowane 14 Maja 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 a czy orientuje się ktoś czy jak zakupię stacyjkę z kluczykami to czy da radę mój kod z immo moich kluczyków wgrać na kluczyki od nowej stacyjki? da się odczytać kod z moich kluczyków czy muszę iść do aso po ten kod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utras Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Dołączę się do tematu. Interesuje mnie tylko kwestia pilota, a mianowicie. Czy jak kupię używany kluczyk to będzie można samego pilota jakoś zsynchronizować z moim samochodem? Nikt nic w temacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 utras w p11.144 jest to możliwe wiec pewnie w p12 tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utras Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedź, ale mimo wszystko wolę poczekać aż ktoś potwierdzi P12 Może jednak ktoś coś wie w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barys2 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgubiłem kluczyk, został mi jeden. Czy da się dorobić drugi kluczyk na podstawie jednego. Pojazd odkupiony, brak kodu kluczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi