kizior Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Witam. Mam parę rzeczy do transportu, trochę cięższych niż zwykłe bagaże i interesuje mnie bezpieczna ładowność bagażnika x-a. Nie chcę połamać pdłogi lub w najgorszym przypadku, uszkodzić zawieszenie. Czy ktoś wie ile kg można bezpiecznie do niego włożyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 pół tony z ludżmi, wiozłem 300kg cementu kiedyś w bagażniku i ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ja wiozłem 650kg płytek z tyłu i zawieszenie siedziało na odbojach - nie polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 ładowność w dieslu to 520kg licząc 5 osób x 80kg każda -> 400kg więc na bagażnik zostaje 120. Z doświadczenia odradzam jazdy z maxymalnym obciążeniem. Pakowałem dużo mniej i miałem wrażenie że X mocno był ugięty na zawiasie. ( ja z małżonką to około 140kg + mój piesio 40kg + podręczny bagaż żonki - jakieś100kg -> razem około 400 i widać już mocne ugięcie sprężyn) Polecam nie przekraczać 70 kg do bagażnika, jeśli więcej to lepiej rozłożyć fotele aby rozłożyć rozkład mas na obie osie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kizior Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Dzięki za info. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.