Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Żarząca się kontrolka ładowania.

malyaviator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kolejną ciekawostką dnia dzisiejszego jest żarząca się kontrolka ładowania.Co ciekawe pasek jest naciągnięty ładowanie ok (14,4).Kontrolka jest widoczna przy wolnych obrotach znika po dodaniu gazu po czym znów się pojawia.Włączenie dodatkowych odbiorników prądu powoduje jej przygaśnięcie ale ciągle jest widoczna.Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie ??

Pozdrawiam

Zobacz w jakim stanie jest podłączenie kontroli ładowania z alternatora. Jak jest przysyfione to odkręć wyczyść oczko papierem ściernym, przesmaruj wazeliną techniczną i skręć. Dodatkowo do przeglądu połączneia głównej masy akumulator->buda i blok silnika->buda

Gość hansrpg

Nic nie rób ze szczotkami. Ja tak jeżdżę już prawie 2 lata i nic się nie dzieje, ładowanie jest ok nawet w zimie jak jeździłem tylko po mieście a auto spało pod chmurką to palił bez problemu a aku nie doładowywałem w domu czyli ładowanie musi być dobre. Jak gadałem z jednym elektrykiem to mówił że najpewniej jedna dioda źle działa w mostku prostowniczym jednak nie ma to wpływu  na pracę układu ładowania a jedynie na wspomnianą kontrolkę. Możliwe jednak że to zaśmiedziałe styki przy alternatorze jednak jakoś nie chce mi się tego sprawdzać/robić skoro wszystko działa a i dostęp jest kiepski. 

Dostęp jest faktycznie kiepski. Narazie jeździ więc nie ruszam. Zobaczymy jak sprawa się rozwinie. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...