Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie diody powinny się swiecic po uzbrojeniu alarmu

biteles

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno kupiłem primerke p12. Po uzbrojeniu alarmu z pilota mryga mi czerwona dioda na  zegarach i oprócz niej swieci sie cały czas pomaranczowa dioda na przycisku od ryglowania drzwi. Czy tak powinno być? Czy tak samo jest w waszych primerkach?

Witam. Niedawno kupiłem primerke p12. Po uzbrojeniu alarmu z pilota mryga mi czerwona dioda na  zegarach i oprócz niej swieci sie cały czas pomaranczowa dioda na przycisku od ryglowania drzwi. Czy tak powinno być? Czy tak samo jest w waszych primerkach?

u mnie swieci na zagarach i na przycisku czerwona, przy okazji to primera ma w ogóle alarm ?

Już wiem, ta żółta lampka na przycisku od ryglowania drzwi po jakim czasie gaśnie i mryga tylko lampka od immo na tablicy rozdzielczej. Nie mam pojęcia czy ma alarm czy tylko immobilizer. W instrukcji wyczytałem że niektóre wersje miały orginalnie montowany alarm, sygnał dźwiękowy włącza się przy próbie otworzenia drzwi,bagażnika lub przy przechyle samochodu.

Tak, P12 ma alarm, w zależności od tego jak ją wyposażono.

Zrób prosty test. Zablokuj drzwi pilotem, później otwórz drzwi kluczykiem (manualnie, dziurka na kluczyk jest pod zaślepką na klamce od drzwi kierowcy, zaślepkę podważasz kluczykiem). Jeśli zacznie wyć i mrugać - sprawa jest jasna.

Diody i lampki zachowują się u Ciebie normalnie.

P.S. Masz nad lusterkiem czujki ruchu?

http://allegro.pl/czujnik-ruchu-nissan-primera-p12-03r-i3188147042.html

Jego obecność powinna wprost określić obecność, bądź brak obecności alarmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...