preston81 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 witam mam pytanie moja p12 2003 rok kombi , mam siedzenia z manualnymi pokretlami do ustawiania pozycji bez podgrzewania , orientuje sie ktos do czego jest okablowanie i wtyczki pod siedzeniem wtyczki są trzy http://www.fotoszok.pl/show.php/1579421_sam-1472.jpg.html http://www.fotoszok.pl/show.php/1579422_sam-1496.jpg.html http://www.fotoszok.pl/show.php/1579423_sam-1490.jpg.html na pewno ajkas jest od czujnika obecnosci to to dziadostwo ktore piszczy przy niezapietych pasach kolejna pewnie od airbaga ale pewny nie jestem pytam bo zastanawiam sie czy jest mozliwosc przeszczepu siedzen z elektrycznym pozycjonowaniem tym samym czy to w ogole zadziala jesli moje auto ma zwykle fotele . kto pamieta ile mial wtyczek i do czego one sa wiem ze jesli by mi sie udalo musze jeszcze dokupic wiazke oraz przyciski do podgrzewanai foteli ktos kojarzy wtyczki i id czego sa lub ile ich macie w swoich autach ?? doczytalem jeszcze ze moze byc wtyczka od niezapietych pasów hmm co daje w sumie 3 choc wszystko moze byc np w 1 wtyczce wiec pytanie ile maja wtyczek siedzenia z elektrycznym pozycjonowaniem i podgrzewaniem... ew czy elektryczne pozycjonowanie foteli i podgrzewanie ma swoje bezpieczniki?? gdzie jakie ? cz jest szansa na przekladke foteli bez stresu czy raczej nie? dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Ja miałem dwie wtyczki Jedna z przodu fotela do air bagu i druga na środku od pasów. Ale w podłodze miałem jeszcze kilka wolnych wtyczek. Stawiam, że to były od zasilania fotela do elektrycznej regulacji oraz do podgrzewania bo kabelki były takie grubsze od innych. Ale moje auto było po lifcie i być może wtedy już montowali jedną wiązkę do wszystkich modeli. Bo dużo różnych wtyczek luźnych miałem w różnych miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 zaraz zaraz wtyczki ci wylazily z podlogi czy z siedzenia bo nie kumam u mnie jest jak na foto nie wiem do czego te 3 wtyki 1 niech bedzie ta zolta to airbag bo ona jest z przodu fotela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Pod siedzeniem był otwór w wykładzinie za wzmocnieniem podłogi i tam kończyły się te wtyczki. No to jedna będziesz miał do czujnika zapiętych pasów a drugą do nacisku?? zadkiem?? A może masz podgrzewanie pupska tylko nie wiesz?? Czy 1 i 3 zdjęcie to to samo?? I jest z przodu fotela pomiędzy nogami?? - to airbag A te zielone kabelki to chyba właśnie pasy?? Masz tam jeden czarny więc to jest masowanie zapięcia pasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 tak 1 i 3 to to samo a te 2 z tyłu to moim zdaniem pasy i czujnikk obecnosci wiec d*pa chyba na przekladke moze ktos sprawdzic u siebie w przedlifcie jak ma elektryczne sterowanie siedzeniami ile ma wtyczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Ja mam tak samo, mam przedlifta bez elektrycznej regulacji. Więc pewnie nie dali wiązki hurtem, do wszystkiego co było w ogóle w opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 poczekam na opinie kogos kto ma elektryczne siedzenia przed liftem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Witam. Ja nie mam już Primerki ale pamietam jak przekładałem siedzenia (WP12 przed liftem), pod siedzeniem pasażera miałem komplet wtyczek i tylko je włączyłem do wtyczek foteli, grubsze kable są do silników od ustawień siedzeń, o dziwo cieńsze do grzania. Od strony kierowcy wtyczek nie było i musiałem doprowadzić " +" do elektrycznej regulacji siedzeń ze skrzynki bezpieczników. Wiązka od przycisków sterowania grzania wchodzi w tunelu w dużą płaską białą wtyczkę, ponieważ jej nie miałem łączyłem wg schematu z manuala poza nią i z tego co pamiętam stamtąd też brałem "+" do grzania. Gdybys potrzebował przyciski do grzania - mam komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.