Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 Problemy z wyświetlaczem

Gość ania1303
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ania1303

Witam, mam taki mały problem z wyświetlaczem, jak na zdjęciu:

dsc00083.jpg

Nie wyświetlają się poprawnie cyferki, miał ktoś z Was taki problem? Nie wiem czy da się wymienić tylko wyświetlacz czy trzeba to naprawić w jakiś inny sposób.

Z góry dziękuję za pomoc.

Rozbierz sobie panel zegarów i pierwsze co to posprawdzaj połączenia wszystkich wtyczek czy coś przypadkiem nie pośniedziało lub przetarło potem to już raczej tylko  wymiana całego panelu z zegarami.

• 2 tygodnie później...
Gość Skalpel90

Też mam ten problem, rozbierałem, przeczyszczałem nic nie pomogło. Ciekawi mnie tylko fakt np gdy przejadę po nierównej nawierzchni to w efekcie wstrząsu, potrafi działać dobrze, ale to tylko czasami. Czy u ciebie też to występuje?

spróbujcie,rozebrać zegary i przemyć płytki z nadrukiem wacikiem do uszów nasączonym wysoko procentowym alkoholem,lub środkiem do czyszczenia styków elektrycznych,tylko potem dobrze trzeba powycierać i osuszyć,żeby nie było przepięć.Może pomóc,jak nie to tylko wymiana.

gdybym posiadał jakiś panelik do rozbiórki to mógłbym poprzyglądać się na jakim sterowniku jest ten wyświetlacz to może dało by się tylko jego wymienić.

Mam tak samo,identycznie. U mnie pomaga dociśnięcie szybki, na  chwilę cyferki wracają. Miałem  zakładać temat juz od dawna z pytaniem jak to naprawić. Podzieli się ktoś doświadczeniem jak rozebrac licznik oraz jak go w ogóle wyjąć?

• 4 miesiące temu...

Po moich ostatnich doświadczeniach drodzy państwo na panelik (oczywiście od strony lutów) i sterownika wyświetlacza nakładamy fluxa (taki środek do lutowania, żel) pobieramy lutownice z hotairem ustawiamy na około 350 stopni i grzejemy przez jakieś 3-4 minuty z odległości około 6-10 cm. Co do kolegi powyżej to również może zadziałać tylko do takich styków trzeba mieć precyzyjny grot do lutownicy.