Gość tomekcvc Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Panowie, może Wy mi pomożecie. Usiłuję poradzić sobie z przednim zawieszeniem. Do tej pory wymieniłem sworznie wahacza, końcówki drążków, łączniki stabilizatora oraz gumy stabilizatora, ponieważ występowały niewielkie luzy. Wg. diagnosty podczas ustawiania zbieżności, rozjeżdża się geometria, jednak nie widzi on żadnych innych luzów. Ponadto na różnych nierównościach dochodzi dziwne stukanie, takie jakby głuche gumowe. Podobny dźwięk do odbijającej się opony od nawierzchni. Już nawet zastanawiam się, czy tego dźwięku nie wydaje opona uderzająca o nierówność, ale w innych autach tego nie zauważyłem. Stukanie odziwo nie występuje na każdej dziurze. Dla pewności wymieniłem jeszcze łączniki i gumy z tyłu, ale to nic nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł? Zastanawiam się nad poduszkami i łożyskami amortyzatorów, ale nie wiem jak je sprawdzić, jedyne co widać to prawa poduszka jest zaolejona a wydaje mi sie, że właśnie z prawej strony dochodzi to stukanie. Jestem w posiadaniu tego auta ok miesiąca, więc nie wiem czy ktoś tam czegoś nie wlał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 a mocowanie amorka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekcvc Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Dzisiaj zauważyłem jeszcze, że stukanie pojawia się podczas opadania koła, czyli np. przy zjeżdżaniu ze spowalniacza itp. Czuć również ten luz na pedałach, na kierownicy nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Może Ci się Kolego auto "rozjeżdża". Są znane przypadki pękania ściany grodziowej przy pedałach właśnie w Primerze P12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekcvc Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Nie strasz mnie W którym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Chyba w okolicach pedału sprzęgła, o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.