Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Micra 1.3 automat CVT

Gość martin73

Rekomendowane odpowiedzi

Gość martin73

Witam

Jestem po wymianie sprzęgła proszkowego w swoim aucie. Mam wrażenie że po naprawie silnik kręci się na zbyt wysokich obrotach. Wrażenie jest takie jakby około 50 km/h skrzynia nie przerzucała na wyszy bieg tylko silkik wkręca się na obroty. Wiem że w tej skrzyni nie ma biegów ale dla lepszego zobrazowania wygląda to tak jaby przy skrzyni manualnej wrzucić trójkę i chcieć jechać 90/h. Auto pojedzie do tej prędkości ale silnik wyje. Czy znacie jakieś wyjasnienie tego problemu co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.

Pozdrawiami z góry dziękuję za info.

• 2 tygodnie później...

kiedyś miałem takową micrę i u mnie to wyglądało tak, że silnik pracował na 3 zakresach obrotów...

2200, 3500 i 5500 obrotomierz się zatrzymywał a auto przyśpiszało do jakiś tam prędkości. U ciebie jest podobnie?

• 2 tygodnie później...

Dzięki Kolego. Ten Nissanik jest dla mojego taty więc raczej nie będę mu nic wymieniał. Mam mieć jak najprostsze funkcje w tym samochodzie. Wajcha biegów na D, gaz i jazda do przodu. R gaz i do tyłu. I nic poza tym :shifty: .

Pozdrawiam i dziękuję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...