Gość martin73 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Witam Jestem po wymianie sprzęgła proszkowego w swoim aucie. Mam wrażenie że po naprawie silnik kręci się na zbyt wysokich obrotach. Wrażenie jest takie jakby około 50 km/h skrzynia nie przerzucała na wyszy bieg tylko silkik wkręca się na obroty. Wiem że w tej skrzyni nie ma biegów ale dla lepszego zobrazowania wygląda to tak jaby przy skrzyni manualnej wrzucić trójkę i chcieć jechać 90/h. Auto pojedzie do tej prędkości ale silnik wyje. Czy znacie jakieś wyjasnienie tego problemu co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Pozdrawiami z góry dziękuję za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 kiedyś miałem takową micrę i u mnie to wyglądało tak, że silnik pracował na 3 zakresach obrotów... 2200, 3500 i 5500 obrotomierz się zatrzymywał a auto przyśpiszało do jakiś tam prędkości. U ciebie jest podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin73 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 nie mam obrotomierza więc nie wiem jakie są obroty. Przyjże się temu dokładniej to odpiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 może warto? http://allegro.pl/nissan-micra95r-automat-licznik-zegary-i3228046067.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin73 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dzięki Kolego. Ten Nissanik jest dla mojego taty więc raczej nie będę mu nic wymieniał. Mam mieć jak najprostsze funkcje w tym samochodzie. Wajcha biegów na D, gaz i jazda do przodu. R gaz i do tyłu. I nic poza tym . Pozdrawiam i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.