Gość arekkaf Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Cześć Jestem posiadaczem P11 z 2001 roku, silnik 1,8. Od pewnego czasu zaczęła mi delikatnie falować wskazówka obrotów, według mechanika prawdopodobnie na przepustnicy i silniku krokowym zebrały się nagary i wystarczy przeczyścić, no wiec oddałem go w ręce mechanika, aby to zrobił, po odbiorze wydawało się, że wszystko jest ok, ale tylko do kolejnego dnia, gdy chciałem wyjechać do pracy, zapalił normalnie chciałem odjechać a tu problem zaczyna się jakby dusić jak gdyby brakowało paliwa, próbuję dodać więcej gazu, bo coś mi zgasnąć chce, ale nie pomaga a z rury wydechowej pierdzi, ale po chwili ok 1min, problem mija i silnik jak gdyby nigdy nic. Wspomnę, że problem się pojawia za każdym razem podczas zapłonu, ale nie między krótkimi odstępami czasu. Proszę o pomoc i diagnozę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOTREBOR Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Przepływomierz sprawdź, najlepiej zgadaj się z kimś kto ma sprawny i podmień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arekkaf Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 ok dzieki - oczywiście sprawdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir666 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 jesli silnik krokowy to polecam kupic. czyszczenie na dlugo sie nie zda lepiej kupic wiem z wlasnego doswiadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 ok dzieki - oczywiście sprawdzę Możesz się podzielić jakimś info odnośnie usterki, a raczej jej naprawy? To już prawie miesiąc minęło-mija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.