Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

filtr paliwa diesel 1,5

Gość Jark

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś podejmował się trudu samodzielnej wymiany filtra paliwa w Tiidzie 1,5 cdi (diesel). Umieszczenie filtra w zabudowanym zakątku komory silnika wydaje się w  przypadku wymiany filtra złożonym zadaniem, Czy tak jest istotnie???? 

pzdr.

Gdy widziałem jak to robią w serwisie,(zdejąć plastikowe narożniki, ramiona wycieraczek ,zdjąć plastik podszybia i dopiero jest dojście i tak nie ciekawe,białe rękawiczki specjalny zestaw korkow i zacisków,bo najmniejszy paproszek może zatkać wtrysk) to mi się odechciało samemu kombinować.Ale ja mam jeszcze ostatni rok gwarancję rozszerzoną,więc przeglądy i tak robiłem w aso.

Gdy widziałem jak to robią w serwisie,(zdejąć plastikowe narożniki, ramiona wycieraczek ,zdjąć plastik podszybia i dopiero jest dojście i tak nie ciekawe,białe rękawiczki specjalny zestaw korkow i zacisków,bo najmniejszy paproszek może zatkać wtrysk) to mi się odechciało samemu kombinować.Ale ja mam jeszcze ostatni rok gwarancję rozszerzoną,więc przeglądy i tak robiłem w aso.

Hi Manix, jeśli rzeczywiście to takie skomplikowane to chyba rzeczywiście robotę powierzyć należy serwisowi. Ja mam obiekcie czy rzeczywiście serwis dokonał tego zabiegu wymiany filtra, czy tylko zapisał w fakturze i pobrał kasę. Dlatego chciałem zrobić to sam, bo cena filtra ok 50 zł to nie jest majątek. Ale czy zdjęcie plastików zwiększy dostępność  do  filtra, przecież  jest tam blacha podszybia ???

pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...