Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Folia elektrostatyczna

Alekraw

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

czy ktoś z Was miał już przyjemność zakładania czegoś takiego ? http://allegro.pl/folia-przeciwsloneczna-statyczna-zaslonki-i3255537327.html

Jak to się sprawuje ?, w razie kontroli przy założeniu że całe szyby tylne będą tym zaklejone(wiadomo że nie ma to żadnego atestu) policja nie będzie miała problemów z tym ?

Jeżeli okleisz tym tylko tylne szyby, Policja raczej nie będzie miała nic do tego.

Tak tylne szyby :), jak na razie mam inne wydatki niż przyciemnianie szyb, więc myślę że będzie dobrym zamiennikiem :)

Pamiętaj jednak, że to jest zupełnie co innego niż "przyciemnianie". Mogą być problemy z opuszczaniem szyb.

Gość Mateusz_P11_144

Jak dla mnie to szkoda kasy ;)
Mały wymiar,bd musiał docinać,dopasowywać kawalki. Lepiej już poczekać,nazbierać kase i profi przyciemnić ;)

Jak dla mnie to szkoda kasy ;)

Mały wymiar,bd musiał docinać,dopasowywać kawalki. Lepiej już poczekać,nazbierać kase i profi przyciemnić ;)

W sumie masz rację, kwestia docinania mnie też jakoś nie bawi. Ale może spróbuję :). Chyba że odezwie ktoś kto to już przerabiał i nie opłaca się.

Sprawuje się należycie...Mam to chyba od 3 lat nalepione na tylnych szybach w 206-tce. Nie wygląda to zbyt "artystycznie", ale się sprawdza i chroni tył auta przed słońcem. Z opuszczaniem szyb nie ma najmniejszego problemu - nic nie haczy i nie blokuje. Jak przylepiłem te 3 lata temu od tego momentu trzyma się jak trzeba. Nic nie docinałem - całe prostokąty przylepiłem. ;) A zakup...w Auchan na dziale moto (nadal ten "gadget" w sieci Auchan widuję). :) W Note ten problem nie istnieje - mam profesionalnie "dymione"...5 szybek. ;) Aha...gwarantuję, że ani policjanci ani na przeglądzie rejestracyjnym/gwarancyjnym się nie czepiają. Wszystko zgodne z prawem. A tylne-boczne szyby możesz sobie nawet pomalować farbą czarną...przecież niektóre vany ich nie mają, a w miejscu szyb mają "zaślepki" z blachy w kolorze nadwozia. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...