red Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Czytając ostatni Motor natknąłem się na artykuł "Suv kontra klasyczny". Zaciekawiła mnie informacja techniczna - prześwit w owych samochodach. Sandero Stepway pobija ponoć wszystkie Suv-y z Tourag-iem włącznie - ma prześwit 20,7cm (Sandero 16,3cm)...Niezły wynik! Berlingo XTR - 15,0cm (Berlingo - 14,0cm). V40 CC 4x4 - 14,5cm (V40 - 13,3cm). Passat Alltrack 4x4 - 16,5cm (Variant 4x4 - 13,5cm). A6 Allroad 4x4 - reg. 12,5-18,5cm (Avant 4x4 - 12,5cm). A jak to jest u nas w Note? Nigdzie w danych nie podają takowego parametru. Mierzył ktoś prześwit w swym wozie? Wiem, że ma tu znaczenie ogumienie, a może i silnik. Jeśli ktoś mierzył w swoim aucie odległość najbardziej wysuniętego elementu podwozia do podłoża to proszę podzielić się tymi danymi. Wydaje mi się, że nasz wynik też nie jest najgorszy. W mym przypadku interesuje mnie szczególnie prześwit w modelu Note z silnikiem 1.4, std ogumienie 175/65 R15. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Red,masz aż tak za*******go lenia że nie chce Ci się sylić i zmierzyć??? Do misy masz ok.18cm,a do rury już mniej,bo wisi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Dam radę to zmierzyć, ale pytam, bo może ktoś już to czynił. Dziwi mnie fakt, że nie podają tego parametru nigdzie...a w niektórych modelach owszem. Zmierzę zmierzę w wolnej chwili..."laserem" i podam wynik. A tak w ogóle...po co te nerwy kolego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 red, spokojnie. Jacko się nie zdenerwował. Przecież na końcu wypowiedzi było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Wow! Red,jak bym miał się tutaj denerwować to na prawdę nie widziałbym sensu obcować z Wami na forum. Czasami coś niedopowiedziane jest oznaczone uśmieszkiem Spoko kolego,nie było żadnych nerwów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.