panstasio Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam. Starałem sie suzkać na forum ale niestety nie znalazłem informacji. Problem polega na tym ze komuś sie nudziło i ukrałd mi antene radio z dachu. W mojej wersji antena jest na srodku przed klapa tylna bagażnika - auto hatchback. Nie zastanawiając się długo kupiłem w NORAUTO juzniwersalny bacik z odpowiednią średnicą wkrętu. Niestety sygnał zbiera do du..y i słuchajac np Antyradia z nadajnikiem w wa-wie idealny odbiór mam w centrum Warszawy Kurde czy orginalne anteny były z jakimś wzmacniaczem, etc..? Czy ktoś z Was wymieniał już może antene i poleci jakaś która nie będzie dawała fonii śnieżącego tv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Mi w zimę pękło mocowanie anteny, w końcu wymontowałem i skleiłem je, złożyłem wszystko do kupy uszczelnienie dałem na silikon wszystko działało, następnego dnia już nie do końca czyli szumy, powodem mogło być przesunięcie mocowania bo później jeszcze dokręcałem antenę i wtedy śruba mocująca mogła dotknąć karoserii silikon zasechł i tak zostało. U ciebie ktoś kradnąc antenę i robiąc to na siłę też mógł przesunąć mocowanie i doprowadzić do zwarcia, objawy mamy takie same. W weekend będę poprawiał to dam znać. No i d*pa jeszcze raz wszystko zmontowałem ale cały czas to samo, zauważyłem że jak nie jest włączony zapłon to jest ok a po włączeniu zapłonu zaczyna szumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Hej, mam namiar na NOWE antenki do Primery. Oryginały ze wzmacniaczem. Napiac na PRV to powiem gdzie szukać w Warszawie. Ja sam mam i chwalę sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panstasio Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Czyli wkońcu one maja wzmacniacz w sobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Tak mają, miałem oryginał i rozebrałem. tam jest zasilanie dodatkowym przewodem puszczone, moze w tym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Hej, mam namiar na NOWE antenki do Primery. Oryginały ze wzmacniaczem. Napiac na PRV to powiem gdzie szukać w Warszawie. Ja sam mam i chwalę sobie. Pisałem na Prv ale nie ma odzewu. Ja sprawdzałem to u mnie nie ma wzmacniacza jest tylko kabel antenowy Wreszcie mam sprawne radio, kupiłem taką bez wzmacniacza http://allegro.pl/antena-samochodowa-dachowa-vw-audi-skoda-nissan-i3299020340.html u sprzedawcy moje-audio_pl pasuje idealnie bez różnicy czy jest mocowana z przodu dachu czy z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.