Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

MaxiEcu (MaxiTest)

pawelekm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś z was testował program MaxiEcu (MaxiTest) w wersji dla samochodów "Nissan" ? http://www.maxitest.pl/ ??

Druga sprawa:

Czy w/w oprogramowanie potrafi "coś więcej" niż np. Pcmscan ?

Odnośnie innych marek np. Renault, czytałem, że ludzie sobie chwalą. A jak jest z Nissanem ?

Pozdrawiam

Halu ? Nikt nie sprawdzał/używał ?

• 1 miesiąc temu...

witam

podłaczam sie do tematu - jw - czy ktos to uzywał ???

co z modelem np Pathfinder R51???

moze trezba pobrac demo i sprawdzic???

• 1 miesiąc temu...

witam

podłaczam sie do tematu - jw - czy ktos to uzywał ???

co z modelem np Pathfinder R51???

moze trezba pobrac demo i sprawdzic???

Odnośnie pathfindera możesz zapytać poprzez maila na ich stronie.

Postaram się uruchomić ELM327 na Windows 8 - jak zadziała sprawdzę demo.

Wcześniej próbowałem, ale program nie chciał połączyć się z samochodem.

Ok. Podzielę się uwagami podczas "pracy" z tym programem.

Jak napisałem, czytałem na innym forum - Renault, że ludzie chwalą sobie ten program.

Być może po prostu dla tej marki jest on dobrze dopracowany .......

Udało mi się zainstalować ELM'a pod Windows 8 - wbrew pozorom nie było to wcale skompliowane.

Właściwie to system sam "ściągnął sobie" potrzebne sterowniki.

Zainstalowałem demo Maxi Ecu 64-bit. Uruchomiłem ......

Podczas startu programu pojawiają się komunikaty, które załączam w postaci zdjęć.

Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Trudno powiedzieć. Dalej, po wybraniu odpowiedniego "portu szeregowego"

i kliknięciu guzika "Nissan" i wybraniu odpowiedniego modułu - np. ENGINE. program łączy się z samochodem.

I to właściwie tyle ...... Nie działają w ogóle inne moduły wymienione w programie w zakładce Nissan - ABS, Airbag, 4WD itd.

Nie wiem - być może spowodowane jest to tym, że program jest w wersji DEMO, być może tym, że podłączałem go pod X-traila ....

Powiem więcej, że jeżeli demo ma mnie zachęcić do kupna tego programu to jest to jakaś porażka ......

Za "pomocą" wersji demo - nie dowiedziałem się niczego o moim nissanie. Ba, program na każdym kroku informuje,

że (powtórzę jeszcze raz) jest w wersji DEMO i nic nie można zrobić.

Jak dla mnie - dziękuję. Ja tego nie polecam.

Może ktoś z was ma inne doświadczenia. Chętnie poczytam.

post-66534-0-80000300-1379153041_thumb.png

post-66534-0-27706900-1379153080_thumb.png

• 5 miesięcy temu...

Witam

Ja to kupiłem wersja OBD2+Nissan wersja1 Z silnikiem się łączył parametry pokazywał jednak nie czytał błędów Nie łączył się ani z ABS ani z AIRBAGIEM no z niczym ogólnie Po wielu dniach walki z producentem dowiedziałem się że wersja 1  to nie do końca kompatybilna z Nisanem Wersja 2 będzie dobra ale też tylko co do silnika Jeżeli chodzi o inne moduły to trzeba mieć multiplexer za 100zł lub ich interfejs za 200zł bo przez ELM to nie da rady W opisie piszą jedyny program do diagnozowania wszystkich modułów przez ELM ale to nie prawda Cena wersji 2 OBD2 + Nissan to 199zł plus ten ich interfejs 200zł to za tą kasę można mieć skaner który potrafi dużo więcej Ja ze swej strony po wielu perypetiach z tym programem odpuszczam go sobie Decyzję zostawiam kolegom

Pozdrawiam

To chyba już wiem dlaczego moje wcześniej wysłane pytania do firmy (o program) pozostały bez odpowiedzi .....

Lepiej już kupić "zwykłe" ELM327 i za jego pomocą zrobić chociaż podstawowe rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...