Gość zilion89 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 witam forumowiczów, mam takie pytanie: kilka dni temu "trafiłem" sarnę jadąc przez las, niestety zwierzątko nie przeżyło, moja primerka też ucierpiała. jednym z elementów które zostały zniszczone jest lewa lampa. A konkretnie obudowa, połamana na zaczepach, pęknięte szkło oraz popękana obudowa. jeśli chodzi o środek, czyli Xenona, jest on w porządku, świeci ładnie, zero problemu, ogólnie rozleciała się cała reszta. Mam teraz pytanie, czy mogę kupić zwykłą obudowę soczewkową, lub od anglika i przełożyć mój środek w taką obudowę?? Koszt naprawy całości będzie duży, a chciałem chociaż na tym zaoszczędzić, nie uśmiecha mi się kupować lampy za 800zł, powiedzcie jakie mam możliwości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Koszt naprawy 100pln +własna praca! Kup zwykłą lampę od angola i wsadz swoje "flaki", przeklej naklejkę homologacji i git. Ja rozkleiłem na zimno. Bez użycia jakiej kolwiek temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zilion89 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 dzięki wielkie, jutro zabieram się za robote A JESZCZE JEDNO!!! Jutro jade po lampę, tylko teraz pytanie, przetwornice wkłada się normalnie, wkręcając te śieszne imbusowe śrubki z dziubkiem na środku, a sam żarnik itd, wkłada się od tyłu lampy?? czy trzeba odklejac klosz od reszty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.