Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Radio Blaupunkt - NOTE 2006

kkkulus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z radiem fabrycznym w note 2006 r gdy przyspieszam samo się przygłaśnia czytałem ze są to jakieś ustawienia tylko niewiem gdzie to się zmienia a książke serwisowa mam po francusku :) proszę o poradę.

Tak, radia w Note mają taką funkcję - radio automatycznie zwiększa głośność wraz ze wzrostem prędkości samochodu. Można to wyłączyć - ale jest to zależne od modelu radia. Ktoś z posiadaczy akurat tego radia musiałby się wypowiedzieć. Radio jest 1 czy 2 DIN ?

Spróbuj tak

-naciśnij przycisk menu

-przyciskiem menu/volume przekręć tak aby na wyświetlaczu pojawił się napis speed vol

-krótkie naciśnięcie enter

-przyciskiem menu/volume ustaw na 0

-na koniec zatwierdź enter :wave:

KkkulusAżeby wejść do menu ustawień użytkownika musisz nacisnąć MOD i potem wciśnij ten przycisk jeszcze raz i przytrzymaj go ok 2sek.Gdy już wejdziesz w tryb MOD przyciskami /\ \/ szukaj symbolu SDV,to jest symbol ustawień głośności wraz ze zmieniającą się prędkością,zmiana następuje po naciśnięciu < > Po zmianie naciśnij MOD lub poczekaj ok 10 sek i radio wróci do zmienioonych ustawień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...