Glorusek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Prosze napisac jakie mam nabic powietrze w oponach 215/65/16 Z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Prosze napisac jakie mam nabic powietrze w oponach 215/65/16 Z gory dziekuje Wystarczy przeszukać forum: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/53686-jaki-poziom-cisnienia-w-oponach/?hl=ci%C5%9Bnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorusek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 No tak srednio mi o wyjasnilo sprawe, kazdy napisal co nnego, mam x z 2003 2.2dci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 a naklejki na drzwiach nie masz? tam podaje fabryka jakie ma być ciśnienie... od 2.0 do 2.5 Ja śmigam na 3.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 stare przyzwyczajenie więcej podróżuję w trasach - więc: 1) trochę lepsza kierowalność (niwelowanie efektu pontona) 2) mniej zużywają się opony (a przynajmniej równo) 3) mniej pali - mniejsze opory toczenia 4) lepiej "czuć" kontakt z nawierzcznią - niestety mniejszy konfort i lepiej czuć dziury i nierówności drogi 5) przy moich balonach (225/70) na niższym ciśnieniu wygląda jak bym złapał kapcia w drugim aucie mam 3.5 do jazdy codziennej i dobijam do 4 na tor (na mokrym zostawiam 3,5) oczywiście nikogo nie zmuszam do jazdy na takim ciśnieniu ale zachęcam do spróbowania czy to pasuje, czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorusek Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Dobra z tylu mam 2.5 ile dac z przodu? 2.0 nie za malo? Jezdze roznie raz sam raz 5 osob raz 2 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 2,5 - we wszystkich tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja mam wszędzie nabite po 2.5 i jest git.rozmiar 215/65 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorusek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Abilemwszystkie po 2.5 troche twardo teraz niz wczesniej ale git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.