Gość blz Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Jak w temacie po zgaszeniu pod samochodem słychać trzaski przez jakiś czas, chyba stygnięcia. Czy to normalne? Silnik 2.0 benzyna 4x4. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez blz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Katalizator się wystudza-normalny objaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom747 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Takie objawy to stygnięcie różnych materiałów o różnych parametrach rozszerzalności cieplnej z której zbudowany jest katalizator.Niepokojący dla dopalacza spalin może być "dżwięk grzechotki "... lub spadek mocy auta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Mój Note też "trzaska" jak stygnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 dokladnie.4x4 2.0 benzyna plus gaz rowniez stygnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numiz Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Bez paniki normalny objaw ale po zakupie mojej kaśki też nasłuchiwałem z garażu skąd te trzaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 w P12 również takie słychać dźwięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciu Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 U mnie też to słychać. Pocieszyliście mnie, że to normalne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert72k Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Miałem skode oktawie i równiez były metaliczne dźwięki przy studzeniu silnika. Jest to normalny objaw związany z rozszerzalnością matalu przy zmianie temperatury, głównie przy układzie wydechowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Osłony kolektora trzeszczą jak stygną.Jeszcze nie miałem auta bez tych dźwięków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi