Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Ubywanie płynu chłodniczego a mokry grill

KromaXXL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Mam problem około 3 tyś km temu zmieniałem pompę wody na nową płyn chłodniczy był powyżej max wlany gdyż mechanik mówił ze pompa zabierze ileśtam płynu i faktycznie tak się stało jednak ostatnio patrzę pod maskę a tam w zbiorniku około 1/4 płynu została. Zauważyłem też że po przejechaniu trasy auto ma całkiem mokry grill po obu stronach. zaznacyzłęm te miejsca na zdjęciu.
Proszę o rady.

dsc0117fd.jpg

odkręć sobie wiatraki od chłodnicy i zobacz co się dzieje.. ja miałem tak,że jak odkręciłem to dołem się delikatnie pociło i po rozgrzaniu był ubytek. ale przepatrz też dobrze wszystkie złączki itp. może gdzieś z czasem ucieka. widziałem też na forum,że po dolaniu raz czy dwa poziom w zbiorniczku się normował..

A mokry grill z czego wynika? Te miejsca są jakiś zabudowane i nie mogę zobaczyć skąd tam mokro...

Wysyłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 2

ja mam przed liftem.. ale wydaje mi się,że to zbieg okoliczności. jak dolałeś płynu to przypilnuj stanu czy nie znika. pewnie jak jechałeś to jakiś deszcz się tam zebrał ;p

a ubytek płynu też jest stale? co ile i ile dolewasz? ta woda co się tam zbiera ma jakiś zapach? konsystencja, kolor wody?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...