KromaXXL Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam,Mam problem około 3 tyś km temu zmieniałem pompę wody na nową płyn chłodniczy był powyżej max wlany gdyż mechanik mówił ze pompa zabierze ileśtam płynu i faktycznie tak się stało jednak ostatnio patrzę pod maskę a tam w zbiorniku około 1/4 płynu została. Zauważyłem też że po przejechaniu trasy auto ma całkiem mokry grill po obu stronach. zaznacyzłęm te miejsca na zdjęciu.Proszę o rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 odkręć sobie wiatraki od chłodnicy i zobacz co się dzieje.. ja miałem tak,że jak odkręciłem to dołem się delikatnie pociło i po rozgrzaniu był ubytek. ale przepatrz też dobrze wszystkie złączki itp. może gdzieś z czasem ucieka. widziałem też na forum,że po dolaniu raz czy dwa poziom w zbiorniczku się normował.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 A mokry grill z czego wynika? Te miejsca są jakiś zabudowane i nie mogę zobaczyć skąd tam mokro... Wysyłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 ja mam przed liftem.. ale wydaje mi się,że to zbieg okoliczności. jak dolałeś płynu to przypilnuj stanu czy nie znika. pewnie jak jechałeś to jakiś deszcz się tam zebrał ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 ale notorycznie mam tam mokre.... nie jednorazowo... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 a ubytek płynu też jest stale? co ile i ile dolewasz? ta woda co się tam zbiera ma jakiś zapach? konsystencja, kolor wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.