Michał94 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam. W mojej almerce n15 1996r. 1.4 87 km z instalacją gazu pierwszej generacji występuje taki problem. Auto potfornie zaczeło się szarpać na benzynie. No nie da się jechać. Szarpie dopuki nie przekroczy 2,5 tys orotów. Dodatkowo muli na benzynie. Wcześniej trochę się szarpało, ale było to znośne, bo jak się rozgrzał to na lpg i spokój. Miałem 4 mieś temu podobny problem tylko że na gazie. Pomogła wymiana świec. Kolejny objaw z którym walcze to szarpanie przy odejmowaniu gazu, oraz dodatkowo to że jak jadę na minimalnej prędkosci pierwszego biegu, to czuję małe szarpnięcia.Co do wymian to wymieniłem już:filtr powietrzafiltr paliwafiltr lpgmembrany i uszczelki w reduktorzeKtoś przedemna wymieniał listwę paliwowąOstatnio czyściłem przepustnicęChyba wszystko napisałem.Bardzo proszę o porady, bo nie wiem już gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 a jak zakręcisz butlę od gazu i pojeździsz na PB to też szarpie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał94 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Jak kiedyś zakręciłem to te małe szarpnięcia znikneły, zaraz się przejadę i zobaczę czy będzie szarpać teraz Tak muli i szarpie na zakręconej butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 to wielopunkt??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał94 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Monowtrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 lambda żyje?? gaz na śrubie>?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał94 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Lamby nie sprawdzalem jeszcze. Da sie to zrobić w domu, czy trzeba do mechanika? Co to znaczy gaz na śrube? Wykonałem test po ciemku i widziałem iskry na jednym kablu przy połączeniu z kopułką i w jednym miejscu na kopułce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 czyli do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał94 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 To zapytam tylko jeszcze. Droga taka przyjemność? Znajomy mi podpowiada aby bosha kupić? Dobre będą? Wymieniłem kable i dalej to samo. Może troche łagodnie. Auto dalej sZarpie i nie ma siły od 1,5 do 3 tys. Widać to nawet jak na luzie gazuje, podczas tego mulenia tak dziwnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Wykonałem test po ciemku i widziałem iskry na jednym kablu przy połączeniu z kopułką i w jednym miejscu na kopułce. wymieniłeś tylko kable??? sprawdź jeszcze wieczorem czy gdzieś nie przebija, najlepiej spryskac woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał94 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Muszę dopisać że zaraz po odpaleniu przez 400 metrów było spoko potem się zaczęło. Co do kopułki to widziałem w jednym miejscu, ale było to w miejscu styku kopułki, czyli się wody trochę do dostało. Tak wymieniłem tylko kable. Wykonałem ponowny test na mokro i iskrzy w miejscu gdzie wkładam kabel do koułki, do wymiany? Wymienione kable, kopułka i palec... nic to nie dało. Słyszałem żeby pompkę sprawdzić, ale nie wiem jak to się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi