Gość jarekvolvo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam Towarzystwo !! Mam na imię Jarek, lat mam 45, zawodowo jeżdżę po Europie małą ciężarówką. Mam kota na punkcie motoryzacji i zabytków techniki :-) Zupełnie "z przypadku" , od przedwczoraj - stałem się właścicielem Nissanka Sunny 1,6 b+g "checzbek" z roku 1991. Z przypadku, bo usiłowałem pozbyć się Forda Aerostara, absolutnie niesprzedawalnego modelu rodem z USA. Otrzymałem więc w rozliczeniu Słoneczko i jestem nim - cokolwiek - zdumiony :-) Jest to całkiem fajne autko - od razu wyruszyłem do Warszawy - 30 km na stronę i ... wróciłem :-) Jedzie się całkiem sympatycznie - porównałbym do jazdy .... Wartgolfem :-) Całkiem żwawy, pakowny ( przy okazji opróżniłem piwnicę wuja rocznik 1929 :-) - i żonka jeszcze się zmieściła. I nie fukała za nadto :-) Teraz przyszła pora na porządki - chyba nigdy nierobione od czasz sprzedaży w salonie :-) Wywaliłem całą tapicerkę z bagażnika - moczy się "we wannie" i obejrzałem blachę. Kielichy już raz "nie istniały" - zostały naprawione pancerną blachą zgodnie ze sztuką, poprawiłem tyłlko zabezpieczenie antykorozyjne. Ale już pojawiła sią zagadka - po obu stronach kielichów - w wiązkach elektrycznych są dwa zaizolowane przewody koloru czerwono-białego wychodzą z wiązki dokładnie na wysokości nakrętki amorka - ki diabeł ???. Podejrzewam, że mogą to być kable od wyłączników drzwiowych - na tą chwilą wkręty od nich nie dają sią wykręcić - moczą się w WD40. Poza tym jest jeszcze , po lewej stronie, podwójny przewód czerwony z kostką - myślę, że mogła to być lapka oświetlenia bagażnika - jednak nie widzę żadnego miejsca, gdziue mogłaby być umiejscowiona i z czego zapalana ?? ( może jakl w Volvie 240 - wyłącznik rtęciowy ??? ) Stąd pytanie do bardziej obeznanych - co z tą wiązką :-))))) Napewno - z czasem poruszania się ku przodowi auta - pozwolę sobie zanudzać Was kolejnymi pytaniami, bo Japonia to dla mnie egzotyka - do tej pory królowały u mnie autka z KDLu, Skadynawi i HAmeryki :-))) A Słoneczko zaczyna mi się strasznie podobać :-DD Kłaniam się nisko i pozdrawiam :-) Jarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komorokoro Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 lampka w bagażniku zapala się tradycyjnie po otwarciu klapyw tapicerce powinna być dziura więc widać gdzie lampka siedziała co do kabelków czerwonych jutro sprawdze w swoim bo wszystko na wierzchu jesta wieczorem jedzie w ostatnią podróż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarekvolvo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Dzięki :-)) Czerwone przewody z wtyczką są rzeczywiście do oświetlenia bagażnika, bezpiecznik był sfajczony :-) W wykładzinie miejsca na lampkę nie ma, za to jest jakaś ramka przy głośniku lewym - pasowałoby na mocowanie lampki, ale jakiejś małej. Jak już mam zasilanie, to "zapodam" 21wat. A styk najwyraźniej mieści się przy ryglu w klapie. Tam też dodam lampkę, by świeciła także na zewnątrz po podniesieniu klapy... . Miłego wieczoru !! J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Lampka mieści się w bocznym podparciu półki tylnejWisi sobie od spodu przynajmniej tak jest u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarekvolvo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Lampka mieści się w bocznym podparciu półki tylnej Wisi sobie od spodu przynajmniej tak jest u mnie Merci :-) Czyli dobrze kombinowałem :-) Z niewiadomych przyczyn gdzieś przepadła więc ją uzupełnię. Miłego dnia ! J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komorokoro Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 aaaa tak sorkitrochę zamąciłem z lampkąw 100nx miałem dziurę w wykałdzinie w sunnych obu przykręcona taka bańka od spodu ja to ogólnie stuningowałem swiatło w bagażniku teraz to można czytać książki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.