Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Reflektory Xenon

irja66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z tymi reflektorami, mają matowe szkła i uszkodzone odbłyśniki. Używane są drogie, nowe to w ogóle poza zasięgiem i tu mam pytanie: czy można przerobić zwykłe reflektory? 

Pozdrawiam

Zamykam Temat.

Na Allegro masz komplet lamp, lewa i prawa, przystosowane do żarówek H7. Cena za dwie sztuki około 400 PLN.

• 2 tygodnie później...

Pojedź na szrot Nissana i obejżyj czy da sie zapłonnik/gniado żarnika wkręcić w mocowanie H7 do zwykłaj lampy bo przetwornice jak nie przykręcisz od dołu do lampy to gdzieś da się ją umocować

Podziel się doświadczeniem

Każda lampa do P12 ma przy korpusie mocowanie na przetwornicę. W innych samochodach (modelach, markach) także jest produkowany jeden korpus, do którego dokłada się odpowiedni odbłyśnik i szkło.

Może i da się umieścić palnik (nie żarnik) w mocowanie H7, fizycznie przypuszczalnie będzie to wykonalne, niemniej jednak nie będzie to świecić jak powinno. W skrajnym przypadku, albo będziesz miał niedoświetlone przed autem, albo będziesz ślepił innych.

Po co kombinować, skoro jest gotowe rozwiązanie na takie sytuacje, do tego rozwiązanie naprawdę mocno tanie.

IRJA66, chcesz link do nowych lamp na H7+H7???

Wielkie dzięki wszystkim za rady, z tego co znalazłem: nie można przerobić zwykłych na xenony. Kupiłem używki, połowa ceny z Niemiec.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...