Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

p10 gt,przekrecone panewki.prosze o pomoc

Gość cyfermajster

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cyfermajster

Witam wszystkich.Jestem posiadaczem primery p10gt z 91 roku,silnik z czerwoną pokrywą, z tego co sie orientuje to highport.Jestem entuzjastą japońskich samochodów i dbałem o swoją primerkę jak tylko mogłem.Niestety w zime mój "odmóżdżony" teść postanowił przestawić samochód.Po dwutygodniowym postoju na mrozie (ponad -20') odpalił silnik i od razu przycisnął pewnie na wysokie obroty.Efektem są przekręcone panewki na dwóch garach ;/.Jak to zobaczylem to wierzcie mi ze sie rozplakalem bo silnik ma ponad 20 lat, zalewalem go pelnym syntetykiem i nie brał nawet grama oleju...

Prosze o pomoc i doradzenie co moge z tym zrobic.Wiem ze remont silnika bedzie malo oplacalny choć głowica jest pewnie dobra.Lepiej by było kupić drugi silnik i wymienić tylko ciężko jest znalezc identyczny silnk. Prosze o doradzenie jaki silnik moge wstawić bez dużych kombinacji i przeróbek.Gdyby ktoś miał do sprzedania silnik to jestem zainteresowany.Mieszkam koło Garwolina.Pozdrawiam serdecznie.Kamil

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...