beyer92 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam. Mam takie pytanie. Otóż chodzi mi o wymianę ekraniku komputera z tego czarno-żółtego na kolorowy oraz ten bogatszy panel. Pytanie moje jest takie, czy ten ekranik i panel będzie pasować z Nissana Almery Tino? Pytam, ponieważ te do N16 kosztują nawet 1000 zł, a te do Tino około 200-300. Są jakieś różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Nie za bardzo "łapię" jaki teraz masz wyświetlacz i panel /fotka byłaby mile widziana/ Dlaczego chcesz zmieniać?. Poczytaj ten temat.http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/90145-wymiana-konsoli/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyer92 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 dokładnie taki jak tu: http://img838.imageshack.us/img838/8864/dsc2667f.jpg a chciałbym taki kolorowy jak Ty masz w Tino o to mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Tylko że u mnie są też dwa kolory. Albo pomarańczowy lub błękitny. Chociaż, tak jak na zdjęciu obok, to wchodzi jeszcze żóty, ale to wszystko zależy od kontrastu i nasycenia - czyli tak jak sobie ustawie. Kamera ma obraz biało-czarny. Przyznam, że myślałem iż wszystkie wyświetlacze są takie same. Choć słyszałem również, że te co mają DVD i chyba nawigacje, to nie posiadają już w monitorze czarnych brzegów ekranu, czym wyświetlacz jest wizualnie większy a obraz na pewno. Edytowane 14 Czerwca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyer92 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Nadal się nie rozumiemy Chodzi mi o taki wyświetlacz jaki jest właśnie w Tino, nie monochromatyczny oraz o panel z joystickiem, różni się trochę od tego co ja mam. Właśnie tym joystickiem i przyciskami wokół. I teraz jest pytanie czy taki bedzie do mnie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Zadzwoń na Gerberową, może oni Ci dokładnie podpowiedzą. Panel od Tino z tyłu ma tylko jedną średniej wielkości kostkę-gniazdko. Sprawdź najpierw jak u Ciebie wygląda panel z tyłu. Gerberowa jest dość droga i rzadko można się dogadać aby coś przynieśli i byś mógł przymierzyć. Proponuję więc abyś swój panel poodkręcał ile się da i pojechał na Rokicińska 138. To jest na początku Andrespola po prawo - Części do samochodów japońskich, tam pewnie Ci pozwolą i wytłumaczą. Pozdrowionka. Edytowane 14 Czerwca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyer92 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Sprawdzałem jak to wygląda, teść miał z 5 różnych ekranów od Tino i z tyłu na ekranie są dwa wejścia te wtykowe, a u mnie fabriken jest jedno więc lipa, tym się różnią. Tino ma kamerkę, więc pewno dlatego jest ten drugi wtyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) A powiedz mi jak zdjąłeś ramkę która jest wokół ekranu. Ja rozebrałem dwa lata temu prawie całą Tinkę, lecz za diabła nie mogłem się dostać do ekranu a zarazem i za ekran. Gdzie, z której strony i jak podważałeś ramkę. Edytowane 17 Czerwca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyer92 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 No z tyłu są zaczepy takie, i trzeba je wcisnąć lekko w dół i powinno wyjść. Na dole są dwie śrubki, pod panelem i cd, więc nie na chama, przynajmniej u mnie tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Sorki trochę się rozpędziłem, czytałem wcześniej dział Tino, teraz Ty pisałeś o ekranach z Tino, lecz N16 a Tino to całkowicie inny montaż ekranu - a dokładnie maskownica-ramka ekranu. Nie chcę jej uszkodzić ani pogiąć jakiejś krawędzi. Czy ktoś demontował ramkę w Tino? Jak to delikatnie zrobić? Edytowane 17 Czerwca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyer92 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Popatrzyłem jak teść w Tino licznik wymieniał. Musisz po lewej stronie zdjąć ta kratkę z nawiewem, a dokładniej cały ten element, pod spodem masz śrubkę, którą musisz odkręcić żeby zdjąć resztę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Nie rozumiemy się. To co piszesz, to ok. następnie są dwie śruby pod środkowymi kratkami nawiewu, ale to doprowadzi do demontażu całego kokpitu zakrywającego zegary,. A mnie interesuje tylko i wyłącznie ramka która jest na obwodzie monitora-wyświetlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 CZY WYMIANA ŻARÓWEK W PODŚWIETLENIU LICZNIKA SPROWADZA SIĘ TYLKO DO ODKRĘCENIA TYCH DWÓCH WKRĘTÓW CO SĄ U GÓRY PRZED ZEGAREM?ALMERA TINO 2.2 DI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi