buladag Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Cześć. Dwa pytanka - też macie tak dziwnie zrobioną wiązkę zasilającą silnik dmuchawy?Choć auto od nowości w domu to wygląda jakby ktoś tam coś kombinował.Drugie pytanie - macie u siebie pod schowkiem osłonę zasłaniającą kable i silnik dmuchawy, czy wszystko jest na wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) W Tino na pewno jest tak samo i P12 jeśli pamiętam z jakis fotek równieź tak samo. Górna kostka zasilanie a dolna to rezystor który lubi się przepalać. Powiedzmy że N16 to to samo co Tino - tak mówią, więc w Tino mam jeszcze osłonę o którą pytasz. Jest od początku schowka i idzie prawie do końca dmuchawy, zakrywając wentylator i moduł klimatyzacji. Na fotce masz zaznaczone zaczepy które są za wentylatorem i modulem i w nich montowany jest koniec osłony. Możesz sprawdzić czy coś takiego jest u Ciebie. Edytowane 14 Czerwca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) I też tak dziwnie łączą się dwa kable z jednym i w miejscu łączenia są zaizolowane jakby taśmą przezroczystą? Bo to głównie o to mi chodzi. I u mnie osłony nie ma, a zauwazyłem, że własnie miejsca na wkręty są nawet z blaszkami do wkręcania w nie. Edytowane 14 Czerwca 2013 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Mam identycznie i sam się wczoraj zastanawiałem co to takiego. A osłonę mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ach te samochody produkowane na polske. Albo Polskie ASO, też jest taka opcja. Z takich rzeczy które zauważyłem to u mnie nie było (nie przypominam sobie żeby było kiedykolwiek): Pianki pod plastikową osłoną kolumny kier., wygłuszenia pod plastikiem na tylnej klapie, wygłuszeń na "zaślepkach" po bokach tunelu środkowego przy nogach i osłony pod silnikiem wentylatora. Nie mam też głośników w słupkach przednich i tuneli (nie wiem jak to nazwać) doprowadzających nawiew do nóg pasazera z tyłu, pomimo, że otwory w wykładzinie są - te ostatnie to być może kwestia wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 I też tak dziwnie łączą się dwa kable z jednym i w miejscu łączenia są zaizolowane jakby taśmą przezroczystą? Bo to głównie o to mi chodzi. I u mnie osłony nie ma, a zauwazyłem, że własnie miejsca na wkręty są nawet z blaszkami do wkręcania w nie. Mam identycznie i sam się wczoraj zastanawiałem co to takiego. A osłonę mam. Te łączenia kabelków w P12 wyglądają np. tak , może gdzie indziej składane-montowane i zamiast izolacji czarnej dawali przezroczystą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Wiem, że nudzę, ale dało by radę zorganizować foto tej osłony? A jakby z przyblizonymi wymiarami to już wogóle. U mnie wogóle też tam w okolicy dmuchawy jest taka pusta wtyka jeszcze: http://img163.imageshack.us/i/20130608120154.jpg/ Co to i do czego też nie mam pojecia. Edytowane 14 Czerwca 2013 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ach te samochody produkowane na polske. Albo Polskie ASO, też jest taka opcja. Z takich rzeczy które zauważyłem to u mnie nie było (nie przypominam sobie żeby było kiedykolwiek): Pianki pod plastikową osłoną kolumny kier., wygłuszenia pod plastikiem na tylnej klapie, wygłuszeń na "zaślepkach" po bokach tunelu środkowego przy nogach i osłony pod silnikiem wentylatora. Nie mam też głośników w słupkach przednich i tuneli (nie wiem jak to nazwać) doprowadzających nawiew do nóg pasazera z tyłu, pomimo, że otwory w wykładzinie są - te ostatnie to być może kwestia wersji. 2.2 Di Nigdy na Polskę nie było robione - Nissan nie dał takiej możliwości, były sprzedawane tylko w EU zachodniej. Tuneli do nawiewu z tyłu ja nie mam w ogóle i wygłuszenia w tylnej klapie też, a przydałoby się bo w bok bagażnika mam wkomponowany subwoofer . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Z tym będzie większy problem. Osłona jak pisałem zamontowana jest pod schowkiem, Zby zobaczyć dokładnie jak ona wygląda to trzeba najpierw wyjąć drzwiczki schowka, potem odkręcić obudowę schowka 4 śruby oraz 2 śruby zaczepu zamka schowka. Wtedy wychodzi całość. Przypuszczam, że łatwiej będzie Ci to podejrzeć gdzieś na szrocie. Fotek osłony nie mam jak i wyjętego na zewnątrz całego schowka z osłoną. Co do pustej złączki, to przypuszczam że nie masz climatronika, bo jakoś mało tych wiązek na fotce. Choć gdyby fotka obejmowała większy obszar to może coś by wpadło do głowy. Obejrzałem kilka swoich fotek, mam więcej wiązek i mam też jedną złączkę wolną, lecz jest innego kształu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 2.2 Di Nigdy na Polskę nie było robione - Nissan nie dał takiej możliwości, były sprzedawane tylko w EU zachodniej. Tuneli do nawiewu z tyłu ja nie mam w ogóle i wygłuszenia w tylnej klapie też, a przydałoby się bo w bok bagażnika mam wkomponowany subwoofer . Mówiłem akurat o swoim, jest od nowości w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Tuneli do nawiewu z tyłu ja nie mam w ogóle i wygłuszenia w tylnej klapie też, a przydałoby się bo w bok bagażnika mam wkomponowany subwoofer . Zerknij w ten temat http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/82964-wyciszenie-tino/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Znalazłem foto osłony, ale 50zł to ja za to nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo92 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Panowie a co myślicie na stworzenie mechanizmu płynnej regulacji prędkości nawiewu, myślę że byłbym w stanie stworzyć coś takiego ktoś byłby zainteresowany?. Pomysł wziął się stąd iż strasznie głośno u mnie chodzi nawiew już na 2 biegu i jest on trochę zbyt mocny w niektórych sytuacjach i w sumie to chciałbym mieć coś pomiędzy 1 a 2 biegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi