eRGy Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam! Mam problem z xenonem, przestał świecić jeden xenon więc kupiłem nowy żarnik Osram i po wymianie nie świecił. Sprawdziłem bezpiecznik i był spalony, po wymianie na nowy spalił się od razu po włączeniu. Czy nowa żarówka też się spaliła? Ma teraz taki delikatny biały nalot w środku tej mniejszej bańki. Co może powodować zwarcie? Z góry Dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zamień przetwornice stronami, albo podepnij samą przetwornice do akumulatora dając po drodze bezpiecznik. Jeśli jest winna to wywali bezpiecznik. Może mieć jakąś wadę/uszkodzenie skutkiem czego występuje przepięcie i wywala bezpiecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRGy Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Jeśli okaże się że przetwornica spala żarówkę to zamieniając spalę sobie drugą a tanie nie są :/ A którym przewodem z przetwornicy podłączyć do aku ? Czy nikt nie miał takiego przypadku? Bo w szukajce nic :/ Dziś zdjąłem lampę i po odłączeniu przetwornicy okazuje się że jest nadal zwarcie na kostce z tyłu lampy gdzie podłącza się przewód z instalacji auta . Czy jest tam w środku coś jeszcze czy może to ten mały przewód wewnątrz lampy robi zwarcie? Nie chce niepotrzebnie kupować przetwornicy. Proszę o odpowiedź ewentualnie przeniesienie do innego działu bo tu coś cicho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Jedyne co mi się kojaży w temacie to ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=TZ9DE7xs8Dg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRGy Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 No tak ale świeciła długo i wszystko niby w oryginale. Dziś wyjmę drugą lampę i zamienię przetwornice bez żarnika i zobaczymy czy będzie paliło bezp. Dziwne jest to że jest zwarcie jakby w samej lampie bo po odłączeniu przetwornicy nadal jest beee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.