Gość Kris0086 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam mianowicie mam taki problem Byłem w piatek na ustawienu zbieżności i wymianie kół,po ustawieniu i wymianie zauważyłem ze coś nie tak ściaga itp. Więc wruciłem na poprawke teraz jest taka kwestja ze kierownica jest lekko w lewo wtedy auto jedzie prosto,czy to w czymś przeszkadza,zetrę opony czy jak ma się sprawa na poprawke juz nie pojadę bo juz mi nie zrobią powiedzeli ze tak ma być i mam się nie przejmowac tą kierownicą,zaznaczam ze wahacze mam sprawne i całe zawieszenie też bo sprawdzałem na stacji diagnostycznej,czy to wina złego ustawienia ,czy złego wyważenia kół a może coś innego narazie nie mam kasy więc nie wiem czy będą jakieś objawy czy jak, a po dwa czy micra ma silnik wysokoobrotowy i jak tak to czy kręcic mu wysokie i zmieniać bieg czy normalnie,i po trzy czy to normalna rekacja ze tak jak by piszczał po puszeniu gazu jak się szybciej rozpędzę tak samo jes jak jade 20 km/h i puszę gaz to piszczy jak autobuś he he proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 jak to japoniec lubi wyższe obroty ,nawet mała micra.Bardziej precyzyjnie opisz ten problem z piszczeniem?W micrze mojej małżonki jest tez lekko krzywa kierownica a jedzie prosto ,z oponami nic sie nie dzieje.W primie jezdzilem rok z krzywa kierownicą,po wymianie sworznia wachacza i zbierznosci jest juz prosta,wiec nie ma co sie przejmowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris0086 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 aha ok Więc chodzi o to ze jak jade w zakresie od 60 w zwyż i puszczę pedał gazu to jest dzwięk jak by piszczało coś ala ćwiranie ptaków ze tak to ujme, a gdy wcisnę pedał gazu to wraca do normy i nie ma już tego dzwięku,stawiam na linke prętkościomierza lecz nie wiem, gdyż nie wskazuje licznik dokładnie a dzisiaj wymieniłem na inny i jest ok lecz zamieniłem prętkościomierz ze starego do nowego,poprawa wskazuje lepiej temerature i paliwo a z prętkością to ciut lepiej gdyz jak stoje na światłach to wzkazówkę mam na około 15 km nie wiem co tu jest grane,tak samo jak jade np na drugim biegu i mam np tak około 25 na liczniku to tez tak piszczy dziwnie jak by sie dusił no nie wiem jak stary autobus dziwny dzwięk takie ala wycie. A od czego jest 4-ty wtyk za zegarami bo mam tam linke prętkościomierza i 3 wtyki co wpinam do zegarów i jest jeszcze jeden czwarty co nigdzie nie pasuję,są zegary do micry na 4 wtyki raczej chyba nie. Pomoże ktos ???? i jeszcze pojawił się problem samoistnego rozładowania akumulatora po nocy,nie zawsze ale przeważnie czy winowajcą mozy byc alarm? Byłem sprawdzac akumulatoe podobno ok i ładowanie też ok dzwine zjawiska za nie długo w samych majtkach skończę przez to auto:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Co do "stania" kierownicy prosto lub krzywo, to wina jest po stronie mechanika który robi zbieżność. Jak pamiętasz pisałem, że w Micrze wymieniałem sworzeń i tuleje a potem robiłem zbieżność. Podczas robienia tej zbieżności zasugerowałem mechanikowi aby kierownica stała prosto, bo przed naprawą była prosto /a po naprawie i jeździe próbnej, kierownica już miała odchyły/. Mechanik powiedział, że po to blokuje kierownicę aby stała jak należy a następnie reguluje się wkręceniem-wykręceniem końcówki drążka z jednej jak i z drugiej strony. Podobno nie każdemu mechanikowi chce się kręcić po obu stronach. Mówię tu oczywiście o problemie, gdy kierownica była prosta i delikatnie się odchyliła, a nie gdy zdejmiemy kierownicę i założymy jak nam pasuje. Alarm pobiera prąd, ale nie aż tyle aby rozładował aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.